Casa de vis

10 trucuri pentru o bucătărie foarte mică. Vecinul meu meseriaș mi-a sugerat cum să creez un spațiu confortabil fără să-mi dărâm pereții

 

 

 

 

Bucătăria mică nu este o catastrofă! Acordați mai multă atenție designului interior, alegeți mobila și accesoriile potrivite pentru a vă bucura de confort atunci când gătiți sau când vă adunați în jurul mesei cu familia.

Ergonomia-este soluția perfectă în cazul în care vorbim despre o încăpere mică. Bucătăria nu presupune doar un aragaz, un frigider și o masă. Gospodina modernă are nevoie de mai multe ustensile sau obiecte, care o ajută să facă economie de timp și efort. Nu renunțați la obiectele de care aveți nevoie chiar dacă că nu aveți suficient loc pentru ele.

 

 

Vă propunem câteva sugestii utile pentru a transforma o bucătărie mică într-un spațiu confortabil și comod.

Cum să faceți o bucătărie mică confortabilă:

1. Dacă aveți o bucătărie mică, dar totuși uneori aveți nevoie de un blat de bucătărie suplimentar, transformați unul din dulapurile de jos, într-unul debrosabil. Este opțiunea perfectă pentru bucătăriile mici.

 

 

2. Spațiul de sub chiuvetă trebuie neapărat utilizat. Majoritatea gospodinelor nu valorifică acest spațiu deloc. Păstrați aici bureții și lavetele – care mereu vor fi la îndemână.

 

 

3. Dacă doriți să renovați pereții bucătăriei, optați pentru un panou din sticlă călită. Această suprafață este ușor de întreținut și se spală bine. Versiunile moderne cu sticlă skinali, sunt o alegere bună, pentru că nu trebuie să scoateți faianța veche.

 

 

4. Chiuveta de lângă fereastră arată modern și este foarte utilă, mai ales în cazul bucătăriilor mici. Unii au renunțat la această opțiune, din cauza robinetului care nu le permitea să deschidă geamul. În prezent sunt proiectate modele de robinete pull-out sau pull-down, care pot fi instalate la chiuvetele de lângă fereastră.

 

 

5. Aveți în bucătărie un spațiu liber, neutilizat, între frigider și perete? Instalați în acest loc un dulap vertical debrosabil. Într-un asemenea dulap puteți depozita ustensilele mici de bucătărie.

 

 

6. Este greu să vă imaginați o bucătărie modernă fără masă, dar când aveți spațiu insuficient sunteți nevoiți să mâncați oriunde, numai nu la bucătărie. Soluția este să procurați o masă pliantă, pe care, în caz de necesitate să o depozitați într-o nișă în perete.

 

 

7. Când aveți nevoie de un blat suplimentar de lucru și o masă, într-o bucătărie mică, comandați o suprafață montată pe șine. Procurați niște scaune de bar cu înălțime reglabilă, pentru că înălțimea unei bucătării este între 86-90 cm, iar a unei mese-75 cm.

 

 

8. Vi se pare că aveți spațiu insuficient în bucătărie pentru păstrarea fructelor uscate, cerealelor sau condimentelor? Folosiți niște borcane din sticlă obișnuite în calitate de recipient. Păstrați borcanele într-un coș din sârmă pe unul din blaturile de bucătărie.

 

 

9. Nu vă fie frică să folosiți detaliile constructorului LEGO, dacă aveți copii suficient de mari, care nu se mai joacă cu aceste jucării. Din ele puteți obține niște containere viu colorate pentru ustensilele de bucătărie.

 

 

10. Un sfat pentru bucătăriile foarte înguste: renunțați la adâncimea dulapurilor superioare. Astfel nu vă veți lovi mereu cu capul de mobilă. Hota trebuie instalată în blatul de bucătărie.

 

 

Dacă sunteți pregătiți să produceți niște schimbări majore de design şi să renovați bucătăria dvs., aceste sugestii trebuie să le știți neapărat, întrucât nu schimbați interiorul în fiecare an. Dacă veți planifica totul bine, vă veți bucura mult timp de o bucătărie nouă și confortabilă. Povestiți aceste idei și prietenilor dvs., care intenționează să renoveze bucătăria, astfel încât să le reușească și lor totul!

 

Sursa
Categorii