Clatite si Gogosi

5 reguli simple pentru un aluat impecabil pentru bucatele pane. Iată ce trebuie să adăugați, ca fileul să fie mereu pufos și incredibil de suculent

 

 

 

 

Vă place peștele pane, dar nu reușiți să preparați un aluat ideal și peștele nu arată apetisant? Echipa noastră vă oferă 5 reguli de bază de care trebuie să țineți cont atunci când preparați aluatul pentru pește. Este important să respectați ordinea amestecării ingredientelor și veți obține un aluat impecabil, foarte dens și fără cocoloașe. Acum peștele pane va deveni mâncarea nr. 1 pe masa de sărbătoare!

5 reguli pentru un aluat impecabil

1. Doar consistență omogenă

Folosiți acest truc înainte de a amesteca ingredientele pentru aluat: presărați făina într-un bol și după aceea adăugați apa sau laptele. Amestecați ingredientele rapid cu furculița. Volumul inițial trebuie să fie mic. Astfel nu vor exista cocoloașe.

Adăugați apoi celelalte ingrediente: oul și un pic de lapte pentru un gust bogat. Aluatul ideal trebuie să fie dens și vâscos, asemănător cu smântâna.

2. Adăugați drojdie

Mulți dintre voi auziți pentru prima dată acest lucru. De obicei, adăugați drojdie în aluatul pentru chifle sau pâine, dar nu în cel pentru pește… Astfel aluatul va fi mai pufos, ceea ce înseamnă că bucățile de pește vor părea mai mari și mai aerate. Înainte de prepararea aluatului adăugați în făină un pic de drojdie uscată sau o priză de bicarbonat de sodiu (dacă nu aveți drojdie).

3. Folosiți condimente

Când nu știam acest secret, mereu adăugăm în aluat doar o priză de sare. Acum folosesc acest truc gastronomic: prezența ienibaharului, cardamomului și a nucșoarei măcinate face peștele pane și mai gustos.

4. Pregătiți peștele corect

Înainte de prăjire trebuie să înmuiați bucățile de pește în apă ușor sărată timp de 50 de minute. În timpul preparării sarea din pește se va absorbi în crusta de făină, de aceea veți obține o gustare pur și simplu perfectă.

5. Turnați apă carbogazoasă

Este suficient 1 lingură de apă carbogazoasă și aluatul obținut nu va fi pur și simplu aerat ca în cazul aluatului cu drojdie sau bicarbonat de sodiu, dar și gras. Gospodinele care recurg la această metodă în mod regulat susțin că obțin crustă aurie ideală.

Rețeta aluatului cu lapte pentru pește

Aceasta rețetă este de bază și puteți adăuga la dorință apă carbogazoasă, drojdie sau bicarbonat de sodiu, ținând cont de sfaturile de mai sus.

1. Bateți oul cu lapte. Adăugați condimente după gust și verdeață uscată.

2. Presărați făina într-un bol separat. Turnați atent amestecul de ou în făină și bateți cu telul până la omogenizare.

3. Puneți fileul de pește în aluat pentru 5 minute, apoi prăjiți-l în ulei.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii