Retete de Mancaruri

6 cartofi si un pic de imaginatie, un gust minunat!

 

 

 

 

Ingrediente:

6 bucăți Cartofi
3 bucăți Morcovi
2 bucăți Cepe
1/2 legătură Ceapă verde
5 bucăți Ouă
12 Felii Șuncă
200 g Cremă de brînză
6 Felii Cașcaval
150 g Mozzarella
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Rozmarin
3 linguri Ketchup

Mod de preparare:

  1. Curățați cartofii de coajă și dați prin răzătoare cu găuri mari. Scurgeți lichidul lăsat de la cartofi. Curățați morcovii și dați prin răzătoare cu găuri mari.
  2. Într-un bol amestecați cartofii cu morcovii rași, ceapa tocată și ceapa verde tăiată rondele. Adăugați sare, piper, rozmarin și ouăle. Amestecați bine compoziția.
  3. Puneți compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (25x30cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C pentru 30 de minute.
  4. Când este gata scoateți de la cuptor și lăsați câteva minute să se răcească. Folosiți un tocător mare și răsturnați blatul de legume. Înlăturații hârtia de copt și tăiați blatul în 12 porții egale.
  5. Puneți câte 2 lingurițe de cremă de brânză pe fiecare felie și întindeți-o uniform. Pe feliile din mijloc puneți câte o felie de șuncă. Iar feliile din margine le suprapuneți peste cele din mijloc.
  6. Adăugați apoi câte o felie de cașcaval deasupra. Apoi adăugați și câte o felie de șuncă peste ea. Așezați cele 6 felii obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  7. Presărați cu mozzarella rasă peste fiecare felie și dați la cuptor pentru 15 minute la temperatura de 180°C. La final folosiți funcția de rumenire a cuptorului pentru o obține o culoare frumoasă.
  8. La dorință decorați cu ketchup picant și savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa
Categorii