Sfaturi utile

6 exerciții pentru un abdomen plat pe care le puteți face pe un scaun, chiar de la birou

 

 

6 exerciții pentru un abdomen plat pe care le puteți face pe un scaun, chiar de la birou

 

Munca de birou are multe avantaje. Cu toate acestea, a sta mult timp într-o singură poziție poate dăuna sănătății și corpului dumneavoastră. O concluzie a 47 de proiecte de cercetare științifică a indicat faptul că persoanele care stau prea mult timp în fund pot dezvolta diverse boli precum cancer, diabet, boli cardiovasculare și obezitate. Vestea bună este că noi am găsit 6 exerciții pe care le poți face la birou pentru a te simți proaspăt și plin de energie.

Exercițiul 1. Ridicarea genunchiului la piept

Întărește mușchii abdominali, îmbunătățește digestia și ajută la arderea grăsimilor.

Ce trebuie să faci: Așează-te pe un scaun. Ține-ți spatele drept fără să atingi spătarul scaunului. Ridicați genunchiul drept și trageți-l la piept. Ține-ți burta cât mai încordată. Puneți mâinile pe tibie pentru a vă întinde mai bine mușchii abdominali inferiori. Repetați de 20-30 de ori alternând genunchii.

Exercițiul 2. Ridicarea ambilor genunchi la piept

Acest exercițiu activează toți mușchii abdominali făcândui să funcționeze eficient și ușor în același timp.

Ce trebuie să faci: Ține-ți picioarele lipite unul de celălalt. Apucă laturile scaunului cu ambele mâini. Menține spatele drept, ridică genunchii și trageți-i la piept. Mușchii abdominali trebuie ținuți încordați. Puneți picioarele în jos, dar nu atingeți podeaua. Repetați de 10-20 de ori.

Exercițiul 3. Ridicarea ambilor genunchi combinat cu răsucire

Îți modelează talia. Antrenamentele musculare oblice ajută la arderea grăsimilor de pe părțile laterale ale burții.

Actiunile tale: Așezați-vă pe marginea scaunului cu spatele drept. Țineți scaunul strâns cu ambele mâini. Îndoiți-vă corpul în lateral și stați doar pe un singur glute. Păstrați picioarele împreună și ridicați ambii genunchi la piept, așa cum este descris în Exercițiul 5. Reveniți la poziția inițială și îndoiți-vă spre cealaltă parte. Repetați de 10-20 de ori pe fiecare parte.

Exercițiul 4. Aplecări

Ajută la arderea grăsimilor din zona abdominală și din zona șoldurilor.

Ce trebuie să faci: Ține-ți picioarele pe podea. Îndreptați-vă brațele la nivelul umerilor. Întoarceți partea superioară a corpului spre dreapta, îndoiți și atingeți piciorul stâng cu mâna dreaptă. Rămâneți în această poziție câteva secunde. Reveniți la poziția inițială. Acum îndoiți-vă la piciorul drept, atingându-l cu mâna stângă. Repetați de 20-30 de ori.

Exercițiul 5. Ridicarea corpului de pe scaun

Arde rapid grăsimile. Îți tonifiază mușchii abdomenului, spatelui și umerilor. Pentru a crește intensitatea exercițiului, puteți folosi un scaun cu mânere. Asigurați-vă că scaunul dvs. nu este unul de birou cu roți, ci unul fix, foarte stabil.

Ce trebuie să faci: În timp ce stați pe scaun, țineți bine brațele scaunului. Ridicați-vă corpul deasupra scaunului pentru a vă face șoldurile și picioarele să rămână suspendate în aer. Folosiți mușchii abdominali pentru a ridica genunchii la piept. Rămâneți în această poziție cel puțin 15-20 de secunde, apoi reveniți încet la poziția inițială și faceți o scurtă pauză. Repetați exercițiul de 4 ori.

Exercițiul 6. Ridicarea genunchiului la cot

Acest exercițiu este foarte util pentru talia ta. Îți face mușchii abdominali oblici și inferiori să lucreze. Pentru a executa acest exercițiu corect, asigurați-vă că genunchiul dvs. se întâlnește cu cotul opus. În acel moment, partea superioară a corpului ar trebui să se întoarcă ușor spre genunchiul atins.

Ce trebuie să faci: Așezați-vă pe scaun cu spatele drept, fără a atinge spătarul scaunului. Pune-ți mâinile în spatele capului. Ridicați genunchiul drept la piept. În același timp, îndoiți cotul stâng pentru a vă atinge genunchiul. Reveniți la poziția inițială. Repetați de 15 ori. Schimbați genunchiul și cotul și repetați de încă 15 ori. Încercați să faceți 4 serii a câte 15 ridicări.

Bonus: exercițiul pentru mușchii oblici

Primele 6 exerciții sunt efectuate pe un scaun. Acum am vrea să vă ridicați și să faceți încă unul pentru un efect și mai intens. Nu te îndepărta de scaun! Exercițiul vă va întări mușchii, dar va arde grăsimile din talie și burtă. Ce trebuie să faci: Stați în partea laterală a scaunului și sprijiniți-vă de brațul acestuia cu mâna stângă.

Ridică mâna dreaptă în lateral, cât mai sus. Mutați mâna ridicată în jos încet. În același timp, ridicați piciorul drept, astfel încât mâna să vă poată atinge călcâiul piciorului. Reveniți la poziția inițială și repetați exercițiul de 10-15 ori. Schimbați mâna și piciorul. Repetați de 10-15 ori. Faceți 4 serii pe fiecare parte.

Vă recomandăm să faceți aceste 7 exerciții simple în fiecare zi. Nu va trebui să așteptați mult timp până să vedeți că ați obținut rezultate! Puteți obține rezultate și mai mari dacă antrenamentul este combinat cu un plan de dietă sănătoasă.

 

 
Categorii