Aperitive si Gustari

7 beneficii senzaționale ale afinelor pentru sănătate

 

 

7 beneficii senzaționale ale afinelor pentru sănătate

 

 

Afinele au fost unul dintre primele alimente care au fost numite superalimente. Acest lucru se datorează faptului că aceste boabe mici de culoare albastru violet sunt pline de nutrienți și sănătate. Vara, fructele cresc pe tufișuri în sălbăticie și sunt cultivate în multe regiuni ale lumii. Puteți să le cumpărați de la piață sau din magazinul dvs. alimentar local.

Vă puteți bucura de afine proaspete când e sezonul lor sau puteți cumpăra congelate pe tot parcursul anului. Afinele sunt grozave în combinație cu iaurt, fulgi de ovăz sau adăugate la o salată de fructe sau smoothie. Puteți face clătite cu afine, chec cu afine sau chiar o plăcintă. Sau pur și simplu bucurați-vă de acest fruct delicios, oricând, ca o simplă gustare sănătoasă.

Iată șapte beneficii senzaționale ale afinelor pentru sănătate:

Sunt pline de nutrienți

Doar o ceașcă de afine conține 24% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Dar acesta este doar începutul, afinele conțin peste o treime din vitamina K necesară pentru susținerea oaselor, vitamina E, folat, mangan, potasiu, zinc și proteine. Acestea sunt sărace în calorii, fără sodiu și nu conțin grăsimi, făcându-le cu adevărat un Superaliment.

Te protejează de boli

Afinele sunt unul dintre fructele cu cea mai mare activitate antioxidantă – acest lucru reduce stresul oxidativ, iar asta se datorează faptului că conțin antocianină (substanța care conferă boabelor culoarea albastră) și antioxidanți polifenolici care promovează sănătatea celulelor. Acest lucru ajută la evitarea deteriorării ADN-ului și poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul și unele tipuri de cancer, cum ar fi prostata, cancerul la plămâni, colon, pancreas și endometrial.

Susține sănătatea inimii

Fibrele, potasiul și vitaminele din afine ajută la susținerea sănătății inimii, iar conținutul de fibre ajută la reducerea cantității de colesterol din sânge și acest lucru reduce riscul de îngoșare a arterelor și a declanșării bolilor de inimă. Un studiu al Școlii de Sănătate Publică de la Harvard a arătat că consumul regulat de antociani (antioxidanți găsiți în afine) vă poate reduce riscul de infarct cu 32%. Afinele vă pot ajuta, de asemenea, să vă reduceți tensiunea arterială, o cauză principală a atacurilor de cord.

Ajută la reglarea zahărului din sânge

Consumul de afine vă poate ajuta, de asemenea, să țineți în frâu diabetul datorită conținutului ridicat de fibre; o cană de afine conține 3,6 grame de fibre. De asemenea, boabele au un conținut scăzut de zahăr, astfel încât acestea au un indice glicemic scăzut care reduce zahărul din sânge și pot contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină care gestionează nivelul zahărului din sânge.

Ajută la funcționarea creierului și îmbunătățește memoria

Aceste fructe îmbunătățesc, de asemenea, funcția cognitivă și protejează memoria. O analiză sistematică din 2019 a 11 studii despre efectele afinelor asupra performanței cognitive în timpul îmbătrânirii a arătat că consumul de afine a contribuit la protejarea întârzierii memoriei, funcției executive și a funcției psihomotorii la persoanele în vârstă cu insuficiență cognitivă ușoară. Fructele sunt, de asemenea, singurul fruct inclus în dieta pentru sănătatea creierului, care ar putea preveni sau întârzia apariția demenței și a declinului cognitiv.

Contribuie la o bună sănătate intestinală

Afinele pot ajuta la prevenirea constipației datorită conținutului lor de fibre și la menținerea unui intestin sănătos. Potrivit BBC Good Food, afinele au fost folosite ca remediu tradițional pentru afecțiunile gastro-intestinale.

Ajută la menținerea oaselor sănătoase

Afinele conțin mineralele și vitaminele – fier, calciu, vitamina K, zinc, magneziu și mangan – care sunt componentele oaselor tale. Ele contribuie la construirea și menținerea structurii și rezistenței osoase. Consumul de cantități adecvate de vitamina K îmbunătățește, de asemenea, absorbția calciului și reduce pierderile de calciu pe măsură ce îmbătrânești.

 




Categorii