Flori si gradina

8 plante care pot creste din nou in propria ta bucatarie

 

 

 

 

Unele le putem creste in apa ca sa le avem proaspete in caz de nevoie, ca sa nu mai cumparam verdeata de la piata cu fiecare ocazie. Altele le putem revigora ca sa le (re)plantam ulterior in sol.

Trebuie sa va mai spun si faptul ca nu avem nevoie doar de apa pentru a le creste ci si de un loc luminos, eventual pe pervazul geamului de la bucatarie, sau intr-un balcon.

8 plante care pot creste din nou in apa

usturoi

1. Ceapa de primăvară, este iubitoare de apă și odată introdusă într-un pahar cu apă, va forma în câteva zile rădăcini. Putem să facem această operație ca să o păstrăm proaspătă sau ca să o replantăm.

2. Usturoiul poate fi revigorat în apă, pentru a obține codițe aromate, bune ca și condiment sau pentru replantare. De asemenea putem revigora astfel cățeii care nu arată prea bine, dar a căror codițe vor fi perfecte pentru aromat

izarea unei mari varietăți de rețete delicioase.

3. Varza chinezească este un alt exemplu. Folosind doar rădăcinile rămase de la o plantă pe care am consumat-o, obținem în circa două săptămâni o altă mică varză bună de crescut sau de mîncat.

4. Morcovii au puterea de a se regenera în apă. Pentru aceasta, atunci când îi consumăm, renunțăm la partea de deasupra, nu o aruncă și nici nu o tocăm pentru ciorbă, ci o revigorăm în apă… După replantare vom obține încă un morcov…

5. Țelina, utilizată cum trebuie poate fi apoi… reutilizată. Dacă vom păstra o mică bucată din tulpină, după ce o vom pune în apă vom obține frunze noi, care dau o aromă atât de bună mâncărurilor de legume și carne.

6. Salata verde creață este o altă legumă care se poate „reutiliza”. După ce o punem în apă și ies firișoare de rădăcină, se poate chiar replanta într-un vas cu pământ din balcon.

7. Ananasul se poate regenera dacă îl tăiem cu mare grijă. Consumăm deliciosul fruct iar frunzele împreună cu zona în cere acestea se îngemănează le punem în apă până când obținem firișoare de rădăcină. După ce acestea sunt viguroase, replantăm planta într-un ghiveci cu pământ, udăm regulat și ținem într-un loc însorit.

8. Coriandrul nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie. Dă aromă mâncărurilor, dar parfumează și bucătăria. Chiar dacă nu avem de gând să-l replantăm, păstrându-l în apă îl avem mereu proaspăt și gata de utilizare.

Voi mai stiti si ale plante care pot creste din nou in propria bucatarie? Sau mai bine spus, recrescute si refolosite cumva la nesfarsit?

 

Sursa: Idei Practice
Categorii