Flori si gradina

Fertilizaţi muşcatele cu coji de banane. Rezultate spectaculoase

 

 

 

 

Pentru a vă bucura mult timp de frumuseţea florilor de muşcată, ideal ar fi să le îngrijiţi corect, specialiştii având şi câteva sfaturi în acest sens.

Cum orice plantă, pentru a se dezvolta spectaculos, are nevoie de fertilizant, e bine să ştiţi din start că pentru fertilizarea muşcatelor puteţi folosi coaja de banană.

Va trebui s-o lăsaţi la uscat zece minute în cuptorul încins, iar după ce s-a răcit, s-o faceţi pulbere. Apoi presăraţi-o în ghivece.

Atunci când alegeţi o muşcată e bine să ştiţi că plantele de talie mare ating înălţimi de 80-100 cm, fiind potrivite în parcuri şi în grădini. Pentru interior sunt indicate cele pitice, iar pentru balcon, cele curgătoare.

Muşcatele cresc bine atât în pământ de grădină, cât şi în amestec îmbogăţit cu turbă şi nisip.

Muşcatelor le place lumina, dar soarele puternic le arde. Aşadar, în zilele caniculare, încercaţi să le protejaţi cu o umbrelă sau mutând jardinierele sau ghivecele din bătaia soarelui.

Vara, udaţi florile de două-trei ori pe săptămână, dimineaţa sau seara. Dacă sunt ţinute în soare mai multe ore, trebuie udate zilnic. Evitaţi să le udaţi când soarele e puternic, pentru că se vor arde.

Nu lăsaţi apa să stagneze în vasele de scurgere, pentru că astfel rădăcinile pot putrezi.

 

Sursa:Cuget Liber
Categorii