Sfaturi utile

8 semne că organismul tău strigă după ajutor

 

 

8 semne că organismul tău strigă după ajutor

 

 

Corpul nostru este un mecanism perfect în care se întâmplă multe procese în același timp. Și uneori ne dă semne că are nevoie de ajutor, semne care, dacă sunt ignorate, pot duce la probleme grave de sănătate.

Noi am dori să vă spunem despre unele semnale pe care ar trebui să le luați întotdeauna în considerare.

1. Insomnie, iritabilitate și crampe la picioare


Dacă aveți aceste semne, corpul dumneavoastră are nevoie de magneziu și potasiu. Pentru a beneficia de aceste elemente vitale, adăugați în dieta dvs. roșii, portocale, banane și spanac.

2. Piele uscată


Uscăciunea pielii poate însemna o lipsă de vitamina E. Prin urmare, ar trebui să mâncați mai multe legume, ulei, nuci, semințe și pește.

3. Pofta acută de dulce


Dacă simți brusc o dorință puternică de a mânca ceva dulce, atunci stresul, depresia efortul fizic sau mental intens, sau epuizarea pot fi cauza. Corpul tău cere glucoză. Este o poftă ce trebuie satisfăcută în mod inteligent pentru a evita îngrășarea. Puteți mânca puțină ciocolată neagră sau miere.

4. Pofta de a mânca gheață


Dacă simțiți pofta de a mânca niște gheață, atunci puteți avea anemie – deficit de fier. Cele mai bune surse de fier sunt carnea de vită, ouăle și fructele de mare. Cu toate acestea, este mai bine să consultați un medic dacă simțiți des pofta acută de a mânca gheață și dacă vă simțiți mereu lipsit de energie.

5. Sângerarea gingiilor

Sângerarea bruscă și constantă a gingiilor atunci când vă spălați dinții, este un semn revelator al unei deficiențe de vitamina C. Includeți următoarele produse în dieta dvs.: citrice, spanac, ardei gras verde și roșu, roșii, varză, conopidă și broccoli.

6. Unghii fragile și păr fragil


Corpul tău îți spune că îi lipsește vitamina B. Bea mai mult lapte și consumă mai multe alge marine și ciuperci.

7. Inele în jurul irisului


Astfel de inele pot să apară la persoanele cu vârsta peste 50 de ani, și este normal. Cu toate acestea, dacă apar la o persoană mai tânără, atunci este un semn al nivelului ridicat de colesterol și ar fi foarte indicat să consultați un medic pentru a primi o opinie de specialitate și un tratament adecvat.

8. Piciorul grecului


Piciorul grecului sau dureri la al doilea deget de la picior.
Cauza ar putea fi purtarea încălțămintei mult prea strâmte în partea din față, sau mult mai mică decât numărul care vi se potrivește. Aveți mai multă grijă când alegeți încălțările. Este mult mai important să fie comode decât elegante și incomode.
În timp, această afecțiune îți poate aduce mari probleme pentru că tinde să creeze un disconfort destul de greu de suportat.

 

 
Categorii