Ingrediente :
cremă:
- ou – buc.;
- zahăr – 110 g;
- zahăr vanilat – 10 g;
- amidon de porumb – 1,5 linguri;
- smântână – 350 g;
- unt – 40 g.
aluat:
- ouă – 4 buc.;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr – 1 lingură;
- făină – 180 g;
- lapte – 400 ml;
- unt – 30 g.
Mod de preparare :
Pentru umplutură, spargeți un ou într-o cratiță, turnați zahăr obișnuit și zahăr vanilat, adăugați amidon de porumb și amestecați. Adăugați smântâna în amestec și continuați să amestecați ingredientele.
Fierbeți amestecul până se îngroașă, amestecând constant. Adăugați untul în baza fierbinte de cremă, amestecați și transferați într-un recipient separat.
Acoperiți crema cu folie alimentară în contact și lăsați-o să se răcească.
Pentru aluat, turnați sarea și zahărul într-un bol cu ouă și bateți până se dizolvă boabele de nisip.
Cerneți făina în amestecul de ouă și frământați aluatul. Turnați treptat laptele în aluat și amestecați aluatul lichid. Turnați și untul topit în aluat.
Turnați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 190 de grade timp de 25-30 de minute.
După coacere, transferați stratul pe un grătar de sârmă și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute.
Ungeți partea neaspră a stratului cu cremă și rulați-o într-un sul.
Înfășoară ruloul în hârtie de copt și lasă-l la frigider timp de o oră.
Îndepărtați hrănirea cu hârtie de copt și presărați rulada cu zahăr pudră.
Rezultatul este o chiflă dulce excelentă.
Pofta buna!