Clatite si Gogosi

Un nou desert umplut cu cremă mătăsoasă de vanilie care se topește în gură

 

 

Un nou desert umplut cu cremă mătăsoasă de vanilie care se topește în gură

 

Ingrediente : 

 cremă:

  • ou – buc.;
  • zahăr – 110 g;
  • zahăr vanilat – 10 g;
  • amidon de porumb – 1,5 linguri;
  • smântână – 350 g;
  • unt – 40 g.

 aluat:

  • ouă – 4 buc.;
  • sare – un vârf de cuțit;
  • zahăr – 1 lingură;
  • făină – 180 g;
  • lapte – 400 ml;
  • unt – 30 g.

Mod de preparare :

Pentru umplutură, spargeți un ou într-o cratiță, turnați zahăr obișnuit și zahăr vanilat, adăugați amidon de porumb și amestecați. Adăugați smântâna în amestec și continuați să amestecați ingredientele.

Fierbeți amestecul până se îngroașă, amestecând constant. Adăugați untul în baza fierbinte de cremă, amestecați și transferați într-un recipient separat.

Chiflă dulce simplă. Un nou desert care se topește în gură: Eclairul leneș

Acoperiți crema cu folie alimentară în contact și lăsați-o să se răcească.

Pentru aluat, turnați sarea și zahărul într-un bol cu ​​ouă și bateți până se dizolvă boabele de nisip.

Cerneți făina în amestecul de ouă și frământați aluatul. Turnați treptat laptele în aluat și amestecați aluatul lichid. Turnați și untul topit în aluat.

Turnați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 190 de grade timp de 25-30 de minute.

Chiflă dulce simplă. Un nou desert care se topește în gură: Eclairul leneș

După coacere, transferați stratul pe un grătar de sârmă și lăsați-l să se răcească timp de 10 minute.

Ungeți partea neaspră a stratului cu cremă și rulați-o într-un sul.

Chiflă dulce simplă. Un nou desert care se topește în gură: Eclairul leneș

Înfășoară ruloul în hârtie de copt și lasă-l la frigider timp de o oră.

Chiflă dulce simplă. Un nou desert care se topește în gură: Eclairul leneș

Îndepărtați hrănirea cu hârtie de copt și presărați rulada cu zahăr pudră.

Chiflă dulce simplă. Un nou desert care se topește în gură: Eclairul leneș

Rezultatul este o chiflă dulce excelentă.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii