Desert

Faimoasa plăcintă cu nuci, caise uscate este incredibil de gustoasă, neobișnuită și foarte frumoasă! Nici nu-mi puteam imagina că se prepară atât de repede

 

 

Faimoasa plăcintă cu nuci, caise uscate  este incredibil de gustoasă, neobișnuită și foarte frumoasă! Nici nu-mi puteam imagina că se prepară atât de repede

 

Ingrediente:

Aluat

Chefir – 150 mililitri
Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
Ou – 1 bucată
Smântână – 50 de grame
Sare – un vârf de cuțit
Zahăr – 80 de grame
Unt – 100 de grame
Făină – 400 de grame

Umplere

Nuci – 200 grame + 100 grame zahăr
Caise uscate – 200 grame + 200 grame de zahăr
Ou – pentru uns

 

Mod de preparare:

Turnați chefirul într-un bol adânc, adăugați sifon și amestecați.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Adăugați oul, smântâna, untul topit, sarea, zahărul granulat și amestecați.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Cerneți făina în porții și amestecați.

Înfășurați aluatul într-o pungă și păstrați-l la congelator timp de douăzeci de minute.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Prăjiți nucile într-o tigaie uscată timp de 3-4 minute și puneți-le într-un robot de bucătărie.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Adăugați zahărul și măcinați. Turnați într-un bol.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

De asemenea, măcinăm caisele uscate cu zahăr.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Împărțiți aluatul în trei părți (eu am două bucăți de 23,5 g și o bucată de 37,5 g).

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Întindeți cea mai mare parte a aluatului și puneți-l într-o tavă cu diametrul de 26 cm.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Întindeți umplutura de nuci deasupra.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Întindeți al doilea strat și acoperiți-l cu umplutura de nuci.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Întindeți umplutura de caise uscate.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Acoperiți umplutura cu al treilea strat și ungeți-o cu ou bătut.

Faimoasa plăcintă „Botlikhsky”. Mai gustoasă decât orice prăjitură

Presărați nuci tocate deasupra și coaceți timp de 35 de minute la 180 de grade.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/znamenytyy-botlihskyy-pyrih-smachnishyy-za-bud-yakyy-tort/




Categorii