
Ingrediente:
Aluat
Chefir – 150 mililitri
Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
Ou – 1 bucată
Smântână – 50 de grame
Sare – un vârf de cuțit
Zahăr – 80 de grame
Unt – 100 de grame
Făină – 400 de grame
Umplere
Nuci – 200 grame + 100 grame zahăr
Caise uscate – 200 grame + 200 grame de zahăr
Ou – pentru uns
Mod de preparare:
Turnați chefirul într-un bol adânc, adăugați sifon și amestecați.

Adăugați oul, smântâna, untul topit, sarea, zahărul granulat și amestecați.

Cerneți făina în porții și amestecați.
Înfășurați aluatul într-o pungă și păstrați-l la congelator timp de douăzeci de minute.

Prăjiți nucile într-o tigaie uscată timp de 3-4 minute și puneți-le într-un robot de bucătărie.

Adăugați zahărul și măcinați. Turnați într-un bol.

De asemenea, măcinăm caisele uscate cu zahăr.

Împărțiți aluatul în trei părți (eu am două bucăți de 23,5 g și o bucată de 37,5 g).

Întindeți cea mai mare parte a aluatului și puneți-l într-o tavă cu diametrul de 26 cm.

Întindeți umplutura de nuci deasupra.

Întindeți al doilea strat și acoperiți-l cu umplutura de nuci.

Întindeți umplutura de caise uscate.

Acoperiți umplutura cu al treilea strat și ungeți-o cu ou bătut.

Presărați nuci tocate deasupra și coaceți timp de 35 de minute la 180 de grade.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/znamenytyy-botlihskyy-pyrih-smachnishyy-za-bud-yakyy-tort/













