
Dacă nu ai încercat până acum această prăjitură, atunci te sfătuim să nu mai stai mult pe gânduri și s-o faci chiar acum! Această rețetă va fi o reală descoperire în bucătărie. Este o prăjitură delicioasă cu blat de mac și cremă fină de vanilie, iar stratul de biscuiți și glazura perfectă întregește gustul fenomenal al prăjiturii.
Ingrediente:
| 4 bucăți | Gălbenușuri de ou | 
| 200 g | Zahăr | 
| 300 ml | Lapte | 
| 40 g | Amidon | 
| 100 g | Unt | 
| 5 g | Zahăr vanilat | 
| 0,5 linguriță | Sare | 
| 5 bucăți | Albușuri de ou | 
| 50 g | Făină | 
| 75 g | Semințe de mac | 
| 1 linguriță | Praf de copt | 
| 10 bucăți | Biscuiți din cacao | 
| 200 ml | Cafea | 
| 100 g | Ciocolată neagră | 
| 100 ml | Frișcă | 
Mod de preparare:
- Mixați gălbenușurile cu un praf de sare după care adăugați treptat 100 g zahăr. Adăugați amidonul și mixați bine după care înlocuiți mixerul cu un tel și adăugați treptat din lapte.
 - Transferați compoziția într-o cratiță pe care o puneți la foc mediu timp în care se amestecă continuu. Fierbeți câteva minute până la îngroșare, după care transferați într-un bol care va fi acoperit cu folie alimentară și dați la frigider până se întărește. Mixați cremă răcită cu untul moale.
 - Amestecați făina cu praful de copt după care lăsați deoparte și bateți albușurile cu un praf de sare. Adăugați treptat celelalte 100 g zahăr și mixați până când obțineți o bezea tare și lucioasă. După care adăugați macul și se încorporează făina amestecând cu ajutorul unei spatule cu mișcări ample de sus în jos.
 - Turnați compoziția într-o tavă pătrată de 24 cm, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preaîncălzit la temperatura de 180°C pentru 25 minute. Faceți testul cu scobitoarea și îl scoateți pe un grătar să se răcească.
 - Puneți crema peste blat și nivelați cu lingura, după care treceți biscuiții prin cafea și se pun pe cremă
 - Turnați frișca fierbinte peste ciocolată și lăsați 2-3 minute, apoi amestecați foarte bine. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se pune peste stratul de biscuiți.
 - Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore după care o puteți tăia în bucățele. Cu cât stă mai multe ore în frigider, cu atât este mai bună.
 - Savurați cu plăcere!
 
Pofta buna!













