Aperitive si Gustari

Rețeta culinară nu este complicată, dar este incredibil de gustoasă, aromată și mai ales ieftină. O „Capodoperă”, un deliciu pe masa de sărbătoare!

 

 

Rețeta culinară nu este complicată, dar este incredibil de gustoasă, aromată și mai ales ieftină. O „Capodoperă”, un deliciu pe masa de sărbătoare!

 

Ingrediente:

  • Slanină de porc – 700 de grame
  • File de pui – 300 de grame
  • Ceapă – 1 buc.
  • Morcov mare – 1 buc.
  • Usturoi – 5-7 căței
  • Sare – 2-2,5 lingurițe
  • Condimente – după gust

 

Mod de preparare:

Tăiați untura în fâșii de aproximativ 1 cm grosime. Puneți-o într-un bol. Adăugați fileul de pui tăiat în bucăți mici.

Tăiați ceapa și usturoiul cubulețe și adăugați-le în bolul cu restul ingredientelor. Adăugați morcovii rași.

Adăugați sare, piper, condimente pentru carne, oul, amestecați totul bine și lăsați timp de 20 de minute.

Luăm folie alimentară, o întindem și punem carnea marinată în ea. O împart în două porții.

Îl înfășurăm într-un cârnat.
Îl fixăm ferm și legăm marginile. La fel procedăm și cu cealaltă porție de carne.

 

Acum vom găti. Turnați apă într-o cratiță, puneți chiflele, acoperiți cu un capac, aduceți la fierbere și gătiți timp de 2-3 ore.

Scoateți pe o farfurie, lăsați să se răcească la temperatura camerei și dați la frigider timp de 8 ore.

Îndepărtați folia, tăiați în bucăți și serviți.

Delicios!

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii