Ingrediente pentru aluat:
– 600 g faina
– 360 g unt sau margarină
– 2 lingurite praf de copt
– 125 g zahar pudra
– 6 galbenusuri de ou
Topiți untul, amestecați făina cu praful de copt și turnați grăsimea. Se bat galbenusurile cu zaharul si se adauga in faina. Framantam aluatul, impartim in 2 parti egale. Pune la frigider.
Se intinde o parte din aluat, se aseaza pe o tava de copt de 25×35 cm. Se coace la 200 de grade. C timp de aproximativ 20 de minute, dupa se da la frigider.
Ingrediente pentru bezea:
– 6 albușuri
– Un praf de sare
– 1 lingura zahar pudra
– 1 cană de fulgi de migdale
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se formeaza varfuri tari, adaugand la final zahar pudra.
Așezați a doua parte de aluat pe aceeași foaie de copt cu prima, ungeți cu albușuri și presărați migdale prăjite. Se coace la 160°C pentru aproximativ 35 -. 40 de minute, dupa se da la frigider.
Ingrediente pentru stratul de cirese:
– Aproximativ 650 – 700 g de cirese fara samburi
– 2 jeleuri de cirese
– 2 cani de apa clocotita
– 1 lingura suc de cirese
Dizolvați jeleul în 2 căni de apă clocotită, apoi turnați sucul de cireșe și lăsați la loc răcoros până când jeleul se răcește și începe să se întărească.
Turnați cireșe pe primul tort, turnați jeleu și puneți la frigider.
Ingrediente pentru crema:
– 500 ml smantana 30 – 36%
– 2 linguri de zahar
– 1 pachet de zahar vanilat
– 1 lingura de gelatina
Bateți smântâna până se întărește, adăugând zahăr pudră și vanilie la sfârșit. Se dizolvă gelatina într-o cantitate mică de apă fierbinte, se răcește și se amestecă cu amestecul cremos.
Întindeți crema pe jeleul înghețat, iar deasupra puneți prăjitura de bezea.
Se răcește la frigider. Cel mai bine este să serviți a doua zi când aromele prăjiturile sunt bine întrepătrunse.
Pofta buna!