Desert

Această prăjitură cu nuci întrece orice tort! Se prepară foarte simplu, iar gustul îi va cuceri pe toți

 

 

Această prăjitură cu nuci întrece orice tort! Se prepară foarte simplu, iar gustul îi va cuceri pe toți

 

 

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu nucă măcinată, așa cum o prepară doar bucătarii renumiți. Acest desert este un deliciu rafinat și nemaipomenit de delicios. Se prepară foarte simplu, iar gustul îi va cuceri pe toți.

 

Ingrediente: 

 Foi

5 bucăți Albușuri de ou
170 g Zahăr
160 g Miez de nucă
30 g Făină
1 priză Sare

 Cremă

5 bucăți Gălbenușuri de ou
150 g Zahăr
500 ml Lapte
200 g Unt
30 g Făină
1 plic Zahăr vanilat

 Decor

10 g Ciocolată neagră

Mod de preparare: 

  1. Amestecați făina cu miezul de nucă măcinat. Separat, bateți o spumă tare din albușuri, împreună cu zahărul și sarea. Apoi adăugați făina amestecată cu nucile măcinate și amestecați ușor cu telul.
  2. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (40x50cm) și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 °C, timp de 12-15 minute. (Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii, să nu se lase blatul)!
  3. Preparați crema: într-un bol amestecați gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat.Adăugați făina, amestecați, apoi adăugați laptele și amestecați bine. Transferați compoziția într-o cratiță și fierbeți la foc mic, amestecând continuu. Când compoziția devine cremoasă, o luați de pe foc și o lăsați să se răcească.
  4. Separat mixați untul moale până devine spumos, apoi adăugați treptat crema răcită și mixați până devine o cremă fină.
  5. Blatul răcit îl tăiați în 4 părți egale, astfel veți obține 4 foi de tort. Asamblați tortul: Puneți pe un platoul prima foaie de tort, o ungeți cu cremă și puneți o altă foaie și continuați așa până se termină foile.( Opriți 2 linguri de cremă pentru a decora tortul cu flori). Dați tortul la rece pentru 5 ore.
  6. Decorați tortul cu crema rămasă, formați floricele și presărați cu ciocolată rasă.
  7. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 
Categorii