
Ingrediente:
Albușuri de ou – 6 buc.
Zahăr vanilat – 14 g
Zahăr pudră – 250 g
Amidon – 50 g
Suc de lămâie – 2 lingurițe.
Fulgi de migdale – după gust
Căpșuni – 220 g
Zahăr – 1 linguriță.
Brânză mascarpone – 250 g
Cremă – 250 ml
Mod de preparare:
Bateți albușurile de ou împreună cu 7 g de zahăr vanilat și 200 g de zahăr pudră (adăugați în părți) timp de aproximativ 10 minute, până obțineți o masă albă pufoasă și stabilă.

Adăugați 30 g de amidon, 1 linguriță de suc de lămâie și bateți ingredientele încă puțin.
Împărțiți masa proteică în 2 jumătăți.
Așezați fiecare jumătate într-o tavă de copt separată, întindeți uniform și presărați cu fulgi de migdale.
Coaceți timp de 1 oră într-un cuptor preîncălzit la 150 °C.

Adăugați zahărul rămas, amidonul și sucul de lămâie la 150 g de căpșuni.
Mixați ingredientele într-un blender și preparați dulceața încălzindu-le pe foc și amestecând.
Transferați dulceața finită într-un poș de patiserie.

Scoateți bezeaua finită din forme și lăsați-o să se răcească.
Bateți mascarponele cu 50 g de zahăr pudră, smântână 33% și 7 g de zahăr vanilat. Transferați crema într-un poș de patiserie.

Acoperiți o bezea cu cremă și dulceață de căpșuni, puneți a doua bezea deasupra și decorați cu cremă.
Dați prăjitura la frigider timp de 2 ore.

Tăiați căpșunile rămase și decorați tortul finit.

Apropo, poți experimenta puțin cu crema pentru tortul cu bezea și căpșuni.
Dacă îți place crema de vanilie, încearcă să o faci. În plus, căpșunile din rețetă pot fi ușor înlocuite cu alte fructe de pădure.
Poți decora tortul festiv cu crenguțe de mentă și așchii de ciocolată.
Poftă bună!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/polunychnyy-tort-z-beze-ta-kremom-retsept-desertu/













