Clatite si Gogosi

Această rețetă vă va determina să uitați de făină – Clătitele cu griș sunt de 100 ori mai bune

 

 

 

 

Se consideră că grosimea clătitei este un indice al măiestriei bucătarului, care a pregătit-o. Cu cât ele ies mai subțiri, cu atât mai extenuantă este prepararea lor. Unica excepție o reprezintă clătitele americane (pancakes), cu toate că și în alte gastronomii există clătite pufoase.

 

Toată lumea știe cum se prepară clătitele, însă care dintre ele? Cele cu făină de grâu, ovăz, porumb sau poate cele fără făină? Echipa noastră vă propune să renunțați puțin la rețeta clasică a aluatului pentru clătite, ca să încercați să pregătiți niște clătite încă mai gustoase.

Și clătitele cu griș pot fi diferite. Spre exemplu, clătitele tătărești conțin drojdie. În rețeta noastră nu se adaugă drojdie. De aceea, clătitele ies subțirele și uniforme — ideale pentru orice umplutură.

 

Ingrediente:


230 g de griș;
550 ml de lapte;
3 ouă;
2 linguri de zahăr;
jum. de linguriță de sare;
100 g de slănină;
300 g de carne de vită;
o ceapă;
2 linguri de unt;
piper negru măcinat — după gust.

 

Mod de preparare:


Pregătiți umplutura: treceți carnea prin mașina de tocat carne împreună cu ceapa și slănina. Apoi prăjiți-o la foc mediu până va fi gata (aproximativ 20 minute). Nu uitați să adăugați sare și piper.

Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu sarea și zahărul. Adăugați grișul, amestecați și lăsați-l să se umfle timp de 15 minute.
Adăugați laptele și amestecați. Apoi transferați aluatul în blender și mixați-l până la omogenizare. Adăugați puțin unt topit sau ulei în el. Aluatul este gata! Puteți începe prăjirea clătitelor pe o tigaie încinsă.

Așezați umplutura pe clătitele prăjite și rulați-le sub formă de rulouri. Apoi ungeți o tavă adâncă cu unt și așezați-le în 1-2 straturi, ungându-le cu unt.
Coaceți-le timp de 15 minute la 180 grade Celsius.

Umplutura poate fi pregătită din orice: ciuperci, cașcaval, brânză, pește, mac, gem. Pentru pregătirea aluatului utilizați cele mai proaspete ouă și adăugați în el untul/uleiul doar la sfârșit. Dacă veți respecta aceste condiții, aluatul va fi mai fluid și, corespunzător, clătitele vor fi mai subțiri. Salvați rețeta clătitelor rumene cu umplutură de carne și bucurați-i pe cei dragi cu acest deliciu minunat!

 

Poftă bună!

 

Sursa: Colectionarul




Categorii