Ingrediente:
- Albușuri de ou – 6 buc.;
- Sare – un vârf de cuțit;
- Zahăr – 100 g;
- Praf de copt – 1 linguriță;
- Făină – 90 g;
- Stafide, ciocolată, nuci, semințe de mac – 100 g.
cremă:
- Gălbenușuri – 6 buc.;
- Brânză mascarpone – 250 g;
- Zahăr pudră – 6 linguri. l.;
- Banană – 2 buc.;
- Lămâie – 1 buc.
Mod de preparare:
Bateți albușurile de ou cu sare până devin pufoase.
Turnați zahărul în spumă și bateți cu un mixer timp de un minut până când se dizolvă boabele de nisip.
Combinați făina cu praful de copt, turnați-o în amestecul de proteine și amestecați ușor cu o spatulă într-o singură direcție.
Dați ciocolata și nucile pe o răzătoare grosieră sau fină și amestecați-le cu semințele de mac.
Turnați amestecul în aluat, așezați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și întindeți-l pe toată suprafața.
Presărați aluatul cu stafide și coaceți la 180 de grade timp de 10 minute.
Pentru cremă, turnați o parte din zahărul pudră în gălbenușuri, iar cealaltă parte în mascarpone.
Bateți gălbenușurile cu zahărul pudră până devin cremoase și bateți-le și cu brânza.
Turnați amestecul de gălbenușuri în amestecul de mascarpone și amestecați ingredientele.
Tortul trebuie separat de pergament și tăiat în trei prăjituri identice.
Tăiați banana în felii subțiri. Ungeți fiecare strat de tort cu cremă și așezați felii de banană.
Asamblam prăjitura și îi ungem și marginile. Lăsați desertul la frigider timp de 30 de minute, presărați-l în prealabil cu coajă de lămâie.
Rezultatul este un tort dulce și delicios, cu straturi neobișnuite. Acest desert îți va surprinde oaspeții.
Pofta buna!