Retete de Mancaruri

Acesta este singurul mod în care gătesc acum snitele. Foarte fragede și delicioase din file de pui

 

 

Acesta este singurul mod în care gătesc acum snitele. Foarte fragede și delicioase din file de pui

 

Ingrediente:

  • piept de pui 360 g
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • sare, piper după gust
  • 2 linguri de făină
  • 1 lingură de maioneză

Mod de preparare:  

Iau file de pui. Pentru a fi mai ușor de tăiat, fileul este ușor congelat. Iau un cuțit ascuțit și tai carnea în pătrate mici.

Este important să o tai mărunt, astfel încât șnițelele să iasă fragede și suculente. Apoi iau ceapa.

O dau pe o răzătoare fină și o adaug peste pui. Încorporez ouăle în carne și ceapă.

Apoi sare, puțin piper negru.

Adaug mai multă făină (poate fi înlocuită cu amidon) și maioneză.

Dacă doriți – luați smântână, iese și ea grozav.

Amestec totul bine cu o lingură – masa iese omogenă, fragedă, foarte apetisantă ca aspect.

Încing uleiul într-o tigaie. Iau cu lingura porții mici de carne tocată, le adun cu grijă, formând șnițele mici.

Le prăjesc pe o parte până se rumenesc, apoi le întorc cu grijă.

Pentru a le prăji bine, acoper cu un capac și reduc puțin focul.

Întorc carnea de câteva ori dintr-o parte în alta, astfel încât carnea să fie bine gătită și să rămână suculentă în interior.

Am pus șnițelele gata preparate pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.

Uitați-vă cât de frumoase sunt! Astfel de șnițele ies moi, fragede și suculente.

Au un gust minunat cu orice garnitură – cu hrișcă, piure de cartofi sau chiar cu o salată de legume.

 Poftă bună!

 

 Sursa




Categorii