Sfaturi utile

„Adoptă un mod de viață fericit, nu sănătos! Fumează cu plăcere, nu cu mustrări de conștiință și vei trăi o sută de ani”

 

 

 

 

1.Bolile, nu apar din cauza că ecologia e rea, apa e murdară, mâncarea e din plastic și că ne mișcăm puțin. Deloc!

Bolile apar, nu din cauza că trăiești la sat sau la oraș. Credeți-mă, organismul uman este o mașină ideală în adaptarea la orice condiții și alimente. Iată noi, cei de la sat, nu putem consuma mâncarea voastră urbană „din prafuri”, și bea apa voastră și să respirăm aerul vostru. Pentru că e altul, neobișnuit pentru organismul nostru. Iar voi orășenii, sunteți slabi când veniți la noi în sate, prin munți, și beți apa noastră din izvor, lapte de vacă, carne de miel și altele. Iar de la înălțimea și presiunea de aici vă doare capul. Dar, nu e nici aici, nici acolo rău! Pur și simplu avem habitate diferite. Voi sunteți adaptați la viața de oraș, iar noi – la cea de sat. În munți oamenii suferă de boli, la fel ca și în oraș, fiți pe pace! Iar în orașe, la fel există longevivi ca și în munți.

2.Dacă omul trăiește în armonie cu natura, se roagă, meditează, practică yoga, mănâncă boabe încolțite de grâu, poartă părul ca Isus sau zeița Kali și donează caselor de copii, asta nu înseamnă că el va trăi o sută de ani și va muri sănătos! Deloc!

De unde a-ți luat-o că dacă trăiești pe malul mării în poziția lotus, atunci nu vei avea nici o boală și nici un necaz? Dacă a-ți ști câți prieteni am înmormântat, care duceau exclusiv un mod sănătos de viață! Sănătos! Printre ei au fost sportivi, medici, vindecători și oameni, care lucrau 24/24 asupra creșterii sale spirituale. Oameni care nu fumau, nu consumau alcool, nu înjurau și mureau de cancer.

Nu vei putea înțelege niciodată de ce vine boala. Încetează să te convingi cu idei de genul <>, <>, <>. Asta nu îți va prelungi viața. Pentru că boala nu e în corp, ea este în minte!

Deaceea, bucură-te de viață! Fă totul cu plăcere.

-Învață să mănânci ceea ce îți place, nu ceea ce este sănătos. Pur și simplu mănâncă, nu înfuleca fără sață.

-Nu poți renunța la fumat? Nu renunța! Nu fuma cu mustrări de conștiință, ci cu plăcere. Nu trebuie în genere să lași fumatul. Trebuie să DOREȘTI să nu fumezi. Iar interdicția întotdeauna are efect contrariu.

-Renunță în sfârșit la serviciul care te face nefericit sau învață să primești satisfacție de la job-ul tău, indiferent cum ar fi.

-Nu te lua după îndemnurile modei, timpului, internetului ș.a.. Nu te împodobi în ținute străine și false ale unei personalități intelectuale. E imposibil să privesc conturile de pe rețelele de socializare, fără ca să bufnesc în râs. Toți postează liste de aforisme de savanți, clarvăzători, bătrâni, actori care brusc au devenit inteligenți, și înțelepți care niciodată nu au existat. Câteodată îți e greață de atâtea conturi <>, în spatele cărora se află oameni obișnuiți cu acnee, carie, arsuri la stomac, cu rude și vecini, cu dragoste nefericită ș.a.m.d.. Fi așa cum ești! Fii tu însuți!

-Devino acel om, la care visai în copilărie. Învață să cânți la chitară, pian, vocal, schi de munte, acuarelă, mozaică, lut ș.a. Nu există oameni fără talent artisitc, v-o spun ca pictor. Nu visa la o motocicletă, mergi și o cumpără! Nu colecționa vise, ele se ofilesc în ascunzișurile creierului! Întotdeauna ți-ai dorit să mergi la munte, dar în schimb obosești în oficiu? Pleacă la munte! Trăiești în munți, dar visezi să obosești în oficiu? Pleacă în oraș! Totul este în mîinile tale!

-Îți place să petreci timpul singur? Distrează-te singur! Îți este frică de singurătate? Găsește-ți companie!

-Găsește bucurie și satisfacție în tot ceea ce faci și ce te înconjoară. Chiar și acolo unde crezi că acestea nu pot fi!

-Și cel mai important sfat: oameni buni, modul de viață nu trebuie să fie sănătos, dar FERICIT!

Aș vrea să vă mai deschid un secret despre viață și sensul ei: sensul vieții nu există!

Există doar Viață. Dimineață, ziuă, noapte și iar dimineață. Există planeta, oamenii, plantele și animalele. Zile de lucru și de odihnă. Fericire și necaz. Și există Moarte. Și aceasta vine în orice moment, la orice vârstă. Deci, oare mai ai timp pentru a trăi de dragul viselor străine, ideilor impuse și normelor sociale?

Trăiește cu plăcere și nu căuta cauzele bolilor și a morții rudelor și celor apropiați. Nu ne este dat să înțelegem de ce se întâmplă așa. Ne e dată Viața, de care trebuie să te bucuri, și să nu împiedici pe alții să se bucure la fel. Chiar să le ajuți! Dar, dacă îți place să cauți sensul vieții, atunci consideră că l-ai găsit – să te bucuri de viață.

Nu vreau să spun că dacă te afli în căutare, faci ceva rău sau greșit. Dacă asta îți aduce bucurie și împlinire, atunci fă-o în continuare! Dar prietenii și apropiații mei, fiind cu sufletul la gură, se destăinuiau: <>.

Am scris toate aceste lucruri, nu pentru a critica pe cineva, sau pentru a da sfaturi pe care fiecare este obligat să le urmeze. Fiecare își trăiește viața așa cum crede de cuviință. Vă rog, doar să rețineți un singur lucru: Fericirea nu este la sat sau la oraș, nu în munți sau în câmpie, fericirea se află în capul tău! Nu compara niciodată fericirea ta cu a altor oameni. Dacă nu ar fi fost comparația între fericire, religii și valori, nu ar fi fost nici războaie…

(În poză: stau pe Trolltunga și cânt la drâmbă)

Autor: Svetlana Kazina

 

Sursă
Categorii