Fripturi si Gratare

Aflați cum să marinați puiul, astfel încât carnea să se topească în gură!

 

 

Aflați cum să marinați puiul, astfel încât carnea să se topească în gură!

 

Preparând o salată, adăugăm doar pieptul de pui, iar când coacem ceva la cuptor – doar exclusiv numai carnea de porc. O atitudine puțin incorectă, nu credeți? Totul se reduce la faptul că pieptul de pui aprioric nu poate fi suculent. Poate că este doar un proces incorect de pregătire a cărnii? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă de marinadă de succes pentru carnea de pui, care va ajuta la schimbarea regulilor culinare de joc.

Imaginați-vă că un bucătar renumit v-a dezvăluit toate secretele. Acum, amestecând doar câteva ingrediente simple, transformați un piept de pui obișnuit, pulpe sau chiar un pui întreg, într-o carne extrem de suculentă și rumenă. Totul este destul de real, deoarece, echipa noastră vă dezvăluie secretele procesului de pregătire.

1. Bolul pentru marinarea puiului. 

Pentru ca carnea să fie delicioasă și suculentă, este important să nu folosiți doar marinada pentru pui cu muștar de Dijon, ci și să alegeți bolul perfect. Alegeți un bol care nu se oxidează: ceramică sau sticlă, oțel inoxidabil, email sau plastic alimentar.

Nu vă recomandăm să folosiți un bol din aluminiu, deoarece acesta se oxidează și redă cărnii un gust neplăcut. Dimensiunea este, de asemenea, foarte importantă, deoarece puiul trebuie să intre complet în el, apoi ar trebui să-l acoperiți cu o greutate deasupra.

2. Cât timp ar trebui marinată carnea de pui. 

Puiul se marinează și coace mult mai repede decât, de exemplu, carnea de porc. Din acest motiv, mulți sunt sfătuiți să marineze carnea de pui timp de până la 2-3 ore, acoperită cu o greutate deasupra. Dar există câteva devieri, în funcție de ce parte a puiului veți găti.

– Puiul întreg se pune la marinat peste noapte.

– Pieptul, precum și aripioarele se pun la marinat pentru 1-2 ore.

– Pulpele de pui se marinează timp de 2-4 ore.

Acestea sunt sfaturi generale, dar, după cum arată practica, orice carne cu marinadă este mai bine să fie dată la frigider peste noapte.

 

3. Cum pregătim marinada pentru carnea de pui? 

 

Ingrediente: 

– 1 kg carne de pui

– 0,5 pahar de chefir

– 0,5 linguriță de usturoi uscat măcinat

– 1 priză de piper iute măcinat

– 1 priză de piper negru măcinat

– 0,5 linguriță da curry

– 1 linguriță de boia roșie

– 1 priză de sare

– 1 linguriță muștar de Dijon

 

Mod de preparare: 

1. Turnați într-un bol adânc chefirul. Apoi potriviți chefirul cu usturoi uscat măcinat, piper iute măcinat, piper negru măcinat, curry, boia roșie, muștarul și o priză de sare. Amestecați ingredientele din bol.

2. Așezați carnea de pui în bolul cu marinadă, apoi acoperiți-o cu o farfurie și puneți o greutate deasupra. Datorită acestui truc, carnea se va marina foarte bine.

3. Dați bolul cu carne la frigider peste noapte. Apoi pregătiți carnea de pui după modul obișnuit.

Notă: Puteți extinde lista ingredientelor pentru marinadă. De exemplu, turmericul nu doar va face carnea mai gustoasă, ci îi va da și o crustă rumenă.

Gustul și aroma cărnii de pui va deveni și mai specială, dacă veți adăugă coriandru, menta, salvie, cimbru, rozmarin, maghiran sau busuioc în amestecul cu chefir.

Încă câteva sfaturi utile: 

– Dacă ați cumpărat carne congelată și intenționați să o marinați, nu așteptați să se dezghețe, ci imediat turnați amestecul de chefir – se va marina perfect.

– Această marinadă pentru pui, cu muștar, poate fi folosită cu siguranță și pentru alte tipuri de carne, dar nu și pentru pește.

– Metoda de preparare a cărnii marinate poate fi aleasă după cum doriți. Dar cel mai adesea se dă la cuptor: veți obține o carne de pui suculentă și rumenă.

– Puteți tăia carnea de pui în bucăți mici, apoi puneți-o într-o pungă de congelare, turnați marinada și dați-o la congelator. Termenul valabilității este de până la 3 luni.

Există o varietate de opțiuni de marinadă pentru pui. Unele sunt gândite și pregătite de bucătari profesioniști, altele sunt invenții ale gospodinelor. Fiecare în felul său este bună și demnă de remarcat. Dar, știind cum să folosiți muștarul pentru marinarea puiului, veți învăța să gătiți un deliciu extraordinar, cu gust ispititor.

Pui marinat la cuptor | iCooking - pentru bucatarii de acasa
Categorii