Creme si Budinci

Aflați cum să pregătiți cea mai gustoasă cremă universală de caramelă – atât de fină și aerată, încât te cucerește iremediabil!

 

 

 

 

Crema de caramel universală este foarte fină, ușoară și te cucerește din prima. Vă prezentăm rețeta celei mai gustoase și ușor de pregătit creme universale de caramelă. Aceasta poate fi folosită la prepararea torturilor, prăjiturilor sau decorarea deserturilor. Este perfectă pentru blaturi de pandișpan, pentru cele cu miere, din aluat fraged sau aluat foietaj. Dacă doriți un gust mai intens, completați crema cu nuci. Astfel, veți crea cele mai fascinante delicii chiar în propria bucătărie.

Ingrediente:

– 600 ml de lapte

– 100 ml de apă

– 4 ouă

– 2 linguri de faină

– 300 g de zahăr

– 1 priză de sare

Mod de preparare:

1. Prepararați caramela: amestecați într-o tigaie sau cratiță cu fund gros 150 g de zahăr și 100 ml de apă. Puneți vasul la foc lent și amestecați încontinuu, folosind o spatulă. Treptat, amestecul va căpăta o culoare maro. Este important să obțineți o masă omogenă, densă și vâscoasă. Nu fierbeți prea mult timp.

2. Adaugați la caramelă 150 g de zahăr și 500 ml de lapte. Amestecați.

3. Amestecați faina cernută cu 100 ml de lapte. Obtineți o masă omogenă, fără cocoloașe.

4. Turnați amestecul cu un jet subțire în vasul cu caramela ce fierbe. Amestecați încontinuu.

5. Bateți ouăle cu sarea și adaugați-le la caramelă (treptat, cu un jet subțire). Aduceți până la fierbere. Obtineți o cremă omogenă și fină, cu un gust și aromă uimitoare.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii