Creme si Budinci

Un desert foarte simplu din lapte bătut. Are exact același gust ca și Crema de zahăr ars!

 

 

 

 

Se spune că dacă ești rău dispus, e bine să te alinți cu un desert. Vă prezentăm rețeta unui sufleu aerat și aromat, din lapte bătut. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți un desert special, asemănător cu creme brulee. Sufleul poate fi servit de sine stătător sau poate fi folosit în calitate de cremă pentru prăjiturile de casă.

 

Ingrediente:

– 500 ml de lapte bătut 4%

– 1 lingură de gelatină

– 120 g de zahăr (sau miere)

– 1 priză de scorțișoară

– 3 linguri de smântână 20%

– 100 ml de apă

– vanilie după gust

 

 

Mod de preparare:

1. Dizolvați gelatina în apă fierbinte. Amestecați bine cu ajutorul unui tel până obțineți o masă omogenă. Lăsați să se răcească.

2. Într-un bol adânc, amestecați laptele bătut cu smântâna, scorțișoara, vanilia și zahărul. Bateți masa obținută timp de 3 minute, folosind un mixer. Treptat adaugați gelatina răcită. Amestecați timp de încă 5 minute.

3. Turnați sufleul în forme. Dați desertul la frigider până se răcește complet. La dorință, decorați cu pudră de cacao, banane sau fructe de pădure.


Notă: Este un desert nu doar gustos, ci și sănătos. Are o acțiune benefică asupra sistemului digestiv, iar gelatina este folositoare pentru articulații, unghii și păr.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii