Sfaturi utile

Alimente inteligente care pot opri îmbătrânirea creierului

 

 

 

 

Până de curând se credea că îmbătrânirea creierului începea odată cu vârsta de 60 de ani, dar studii recente au arătat că îmbătrânirea cerebrală poate avea loc chiar și de la 45 de ani, motivul principal fiind stresul. Există însă alimente pe care le puteți consuma și care vă sunt de un real ajutor la stoparea acestui fenomen. Iată ce trebuie să consumați.

Ouăle îmbunătățesc timpul de reacție al minții

Specialiștii afirmă că o singură banană consumată pe zi conține cantitatea zilnică de glucoză de care are nevoie creierul. De asemenea, pentru coordonarie motorie, orice om are nevoie de fructele de pădure, al căror rol este să contraatace stresul oxidativ. Dacă le veți consuma alături de nuci sau avocado, veți preveni apariția bolilor neurodegenerative.

Datorită colinei conținute, ouăle îmbunătățesc nu doar memoria, ci și timpul de reacție al minții și totodată diminuează efectele oboselii, iar somonul ajută la o mai bună concentrare. Cât privește vinetele, acestea îmbunătățesc comunicarea dintre celulele cerebale și moleculele mesagere.

Cofeina, bogată în antioxidanți

Atât cofeina cât și ciocolata amăruie duc la o mai bună concentrare, în timp ce delicioasa ciocolată cu lapte mărește viteza de reacție. Dacă ceaiul verde ajută sistemul nervos să se dezvolte, iaurtul ajută la buna funcționare a sistemului nervos.

Totodată, oamenii de știință afirmă că legumele verzi sunt cele mai bune alimente pentru creier, pe primul loc situându-se morcovii cruzi. Beneficii uriașe pentru sănătate îl are și vinul roșu care îmbunătățește memoria pe termen scurt, iar cerealele integrale ajută la buna funcționare a capacităților cognitive. Antioxidanți conține și cacao fierbinte. Nu în ultimul rând, usturoiul menține sănătatea creierului.

 

Sursa: Secretele
Categorii