Preparate fara carne

Am cumpărat de la piață 200 g de brânză de vaci și verdeață, iar seara mi-am uimit toată familia!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de plăcintă cu verdeață. Se aseamănă cu khachapuri georgian, însă aluatul este pregătit pe bază de chefir. Această plăcintă cu brânză și verdeață o poți prepara toată vara, experimentați cu orice verdeață preferați. La dorință puteți pune și frunze de sfeclă roșie, va fi foarte delicioasă și vitaminoasă.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

2 pahare Făină
250 ml Lapte bătut/Chefir/Iaurt
50 ml Unt topit
7 g Drojdie uscată
0,5 linguriță Sare

Pentru umplutură:

200 g Brânză de vaci
1 legătură Pătrunjel
1 legătură Mărar
4 Fire Ceapă verde
100 g Smântână
20 g Unt moale
1 lingură Ulei rafinat
0,5 linguriță Sare
0,25 linguriță Piper negru măcinat

Mod de preparare:

  1. Pregătiți aluatul: într-un bol puneți chefirul și amestecați cu drojdia uscată, amestecați apoi adăugați făina și sarea. Începeți să amestecați cu o lingură de lemn, adăugați untul topit și frământați un aluat neted și elastic. Acoperiți cu un prosop și lăsați aluatul la odihnit pentru circa 1 oră, până se dublează în volum.
  2. Între timp pregătiți umplutura: într-un bol puneți brânza, adăugați mărarul, pătrunjelul și ceapa, toate tocate mărunt, apoi adăugați smântâna, sare, piper și amestecați bine toate ingredientele.
  3. Scoateți aluatul pe masa de lucru unsă cu puțin ulei și frământați puțin aluatul. Întindeți aluatul într-o lipie rotundă și în mijlocul cercului așezați mingea de umplutură, iar marginile aluatului le lipiți, formând un săculeț. Apoi întoarceți turta și întindeți lipia subțire, cu mâinile.
  4. Aranjați plăcinta într-o tavă cu dimensiunea ( 30 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt. Aplatizați ușor cu mâinile și ciupiți mijlocul plăcintei formând o gaură, astfel încât să îndepărtați aerul din interiorul acesteia. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 10 minute. Apoi măriți temperatura cuptorului până la 220°C și coaceți-le încă timp de 10 minute, până devine aurie.
  5. Scoateți plăcinta din cuptor și imediat o ungeți cu unt. O lăsați 10 minute acoperita cu un prosop, apoi o puteți servi.
  6. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros
Categorii