Povesti de viata

„Am cunoscut o fată venită în vacanță și am devenit un cuplu. S-a mutat in București și plănuiam să facem nunta. Apoi am aflat cine este ea și nu îmi pot reveni din șoc….

 

 

 

 

De când lumea si pământul, amorul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.
Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.
Dragă Adela,
Am o problemă ciudată și nu știu cum aș putea să o scot la capăt. Mă numesc V. și am 26 de ani. Bunicii mei locuiesc într-un sat de la munte, nu foarte departe de București, însă am mers acolo de puține ori. Nu prea cunosc lumea din sat, nu am mulți prieteni pe-acolo, pe scurt, mergeam acolo mai mult pentru liniște și doar pentru câteva zile.
Ultima oară am vizitat acel sat în urmă cu un an, am cunoscut o fată venită în vacanță la un unchi de-ai ei, are 22 de ani, și am devenit un cuplu. Ea s-a mutat la București, ne-am logodit, plănuiam să facem nunta la anul, în 2018. Doar că cineva din sat, cu care sunt prieten pe Facebook, a aflat despre relația mea și mi-a dat vestea cea mare: eu cu fata aceasta suntem verișori primari. Practic, mama mea și cu tatăl ei sunt frați, dar nu-și vorbesc de peste 20 de ani, iar eu nu ne-am cunoscut niciodată partea aceea a familiei.
La început, n-am crezut, apoi am făcut câteva săpături și am realizat că amicul acela de la țară are dreptate. Chiar așa stau lucrurile. Nu știu ce să fac, nu știu dacă este un păcat, nu știu dacă asta contează, până la urmă, sau dacă mai importantă este iubirea noastră. Pur și simplu sunt debusolat. Mai mult decât atât, iubita mea încă nu știe că suntem veri. Să-i spun? Cum să procedez? Te rog, ajută-mă cu un sfat.
Adela răspunde:

Dragă V
Cu siguranță că trebuie să-i spui iubitei tale că sunteți veri primari. Nu aveți cum să vă căsătoriți fără să iasă la iveală că părinții voștri sunt frați. Iar dacă ea află că tu ai știut și nu i-ai spus, toată vina va cădea pe capul tău. În afară de durerea voastră în fața acestei descoperiri, și părinții voștri își vor lua o lecție. În momentul în care familiile ajung atât de dezbinate încât nu-și mai vorbesc cu zecile de ani, uite la ce tragedii se poate ajunge
Însă, să știi, tragedia este mai mult o părere subiectivă, pentru că există voci care spun că Biblia n-ar interzice căsătoria între verii primari. De asemenea, până nu demult exista teoria că urmașii născuți din rude apropiate prezintă un risc mai mare de a se naște cu malformații genetice, precum și cu riscul de a trăi mai puțin, însă se pare că aceste riscuri sunt mult mai mici decât se credea. Depinde numai de voi ce veți hotărî mai departe, să vedeți dacă legătura voastră va uni familia dezbinată sau o va rupe pentru totdeauna.
Oricum, având în vedere tulburarea care a apărut cu ocazia acestei vești, nu te sfătuiesc să te grăbești cu nunta. Așteaptă să se mai calmeze apele, să vezi cum rezistă relația voastră în fața unor asemenea dificultăți. Dacă nu se rupe, înseamnă că ați fost sortiți să fiți împreună.

 

Sursa: DeFemei

Loading...
Categorii