Torturi

Am să-l fac mereu! Tort racoros ca o înghețată, perfect pentru o vară toridă şi nu numai!

 

 

Am să-l fac mereu! Tort racoros ca o înghețată, perfect pentru o vară toridă şi nu numai!

 

 

Dacă eşti un amator al deserturilor cu gust de îngheţată, atunci îți propunem această reţetă grozavă de tort ,,Plombir”. Nu trebuie să ai prea multă experienţă în domeniu pentru a putea pregăti acest tort, deoarece se prepară foarte simplu şi din cele  mai accesibile ingrediente. Faimoasa cremă ,,Plombir”, cu gust de îngheţată,este punctul culminant al acestui desert irezistibil, iar rezultatul este peste aşteptări de bun.

 

Ingrediente:

5 bucăți Ou
300 g Zahăr
13 linguri Apă
200 g Făină
3 linguri Cacao
1,5 linguri Praf de copt
70 g Amidon de porumb
10 lingurițe Lapte rece
700 ml Lapte călduț
300 g Unt
250 g Zahăr
0,5 lingurițe Esență de vanilie
7 bucăți Banane
7 linguri Zahăr
4 linguri Cacao
8 linguri Apă

 

 

Mod de preparare:

  1. Separaţi 5 gălbenuşuri de ou de albuş, şi în bolul cu gălbenuşuri adăugaţi 300 g de zahăr, 13 linguri de apă, 125 ml de ulei şi mixaţi bine ingredientele până când obţineţi o compoziţie omogenă. În alt bol amestecaţi 200 g de făină cu 3 linguri de cacao şi 1,5 linguri de praf de copt, apoi adăugaţi conţinutul obţinut la compoziţia precedentă şi mixaţi bine până se formează o masă omogenă. Bateţi albuşurile de ou până se formează o masă fermă, solidă şi încorporați în compoziţia precedentă.Acoperiţi o tavă (cu dimensiunea 25 x 35 cm) cu hârtie de copt, ungeţi cu ulei şi transferaţi compoziţia pentru blat în tavă. Coaceţi la cuptorul preîncălzit la 180℃ timp de 40 minute.
  2. Cerneţi într-un bol 70 g de amidon de porumb și amestecaţi cu 10 linguri de lapte rece. În alt bol înfierbântați 700 ml de lapte (până a ajunge la punctul de fierbere) şi încorporați treptat la amestecul de amidon de porumb și lapte rece. Lăsaţi compoziţia pe foc timp de 1 minut şi amestecaţi încontinuu, apoi o plasați la temperatura camerei (masa obţinută nu trebuie să fie pe deplin înfierbântată). Cu ajutorul unui mixer amestecaţi 300 g de unt moale cu 250 g de zahăr (zahărul se adaugă treptat) şi încorporaţi treptat crema înfierbântată, apoi 1 linguriţă de coniac (sau esenţă de rom) şi o jumătate de linguriţă de vanilie.Transferaţi un strat din crema obţinută peste blat şi adăugaţi bananele. Peste stratul de banane adăugaţi crema rămasă și împrăștiați uniform peste tot blatul. După ce nivelaţi totul, daţi desertul la frigider pentru 30 de minute.
  3. Pentru glazura de ciocolată este necesar să amestecaţi 7 linguri de zahăr cu 4 linguri de cacao, apoi adăugaţi 8 linguri de apă şi încălziţi la foc mic până la punctul de fierbere. După ce aţi înfierbântat glazura adăugaţi 1 linguriţă de ulei şi lăsaţi să se răcească timp de 10 minute. Adăugaţi glazura de ciocolată peste desert şi nivelaţi cu ajutorul unui cuţit, apoi daţi tortul în frigider pentru 2 ore.
  4. Savuraţi cu plăcere!

 

Poftă bună!

 
Categorii