Torturi

Tot fără coacere ”Cafea cu ciocolată”! Succesul este garantat!

 

 

Tot fără coacere ”Cafea cu ciocolată”! Succesul este garantat!

 

Vă prezentăm o rețetă de tort fără coacere, preparat într-un timp record. Din cele mai simple ingrediente, obțineți un tort delicios cu cafea, pentru care nici măcar de un cuptor nu veți avea nevoie. Este un desert perfect pentru cei ce nu dispun de suficient timp pentru a găti. Tortul este aromat, apetisant și foarte fin. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai originale deserturi.

Ingrediente: 

– 1/2 pahar de cafea tare cu zahăr

– 500 g de biscuiți

– 1 pahar de zahăr

– 4 ouă

– 1 lingură pudră de cacao

– 250 g de unt

– 1 linguriță de zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

1. Amestecați într-un vas termorezistent zahărul cu ouăle, pudra de cacao și zahărul vanilat.

2. Puneți amestecul obținut la baia de aburi și amestecați încontinuu, până crema se va îngroșa. Lăsați să se răcească, apoi adăugați untul moale (la temperatura camerei). Bateți crema cu ajutorul unui mixer, până obțineți o masă omogenă.

3. Înmuiați biscuiții în cafea și așezați-i într-o formă detașabilă, într-un singur strat. Ungeți-i cu cremă, apoi așezați încă un strat de biscuiți. Alternați astfel straturile până veți asambla desertul. Ultimul strat trebuie să-l constituie crema. Dați tortul la frigider pentru 1,5 ore.

4. Aranjați tortul pe un platou. La dorință, decorați-l cu ciocolată rasă.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii