Bauturi

Antiinflamatorul natural care elimină durerile articulare dintr-o singura înghițitură!

 

 

 

 

 

Durerile de spate, de picioare sau articulare îţi îngreunează activităţile din viaţa de zi cu zi? Cercetările arată că durerile cronice, sub forma fibromialgiei, se pot datora sensibilizării centrale.

Anumite chimicale ( cum ar fi zaharul, glutenul…etc) din alimente pot fi responsabile cu apariţia acestor sensibilităţi.

Întradevăr, antiinflamatoarele tratează imediat aceste dureri, însă trebuie să fim conştienţi de reacţiile adverse ale acestora.

Din fericire, există metode naturale prin care putem scăpa de aceste dureri. Este vorba despre un amestec alcătuit din ananas, ţelină, lămâie şi morcov.

 

1. Ananasul

Ananasul conţine bromelaină, un antiinflamator natural, folosit de secole în tratarea bolilor inflamatorii. În ananas, bromelaina se găseşte mai ales în miez şi în învelişul intern al cojii, aşa că stoarce-l cât mai bine. Ananasul susţine sistemul cardiovascular, aşa că îţi va umple organismul de antioxidanţi, eliberându-te de inflamaţii.

2. Ţelina

Ţelina este o legumă ce conține puține calorii și foarte mulţi antioxidanţi, precum Vitamina C şi flavonoizi. Antioxidanţii din ţelină protejează organismul de afecţiunile oxidative ale celulelor, vaselor de sânge şi ale organelor. Ţelina conţine şi beta-caroten, magneziu şi fitonutrienti, benefici în tratarea inflamațiilor.

3. Lămâia

Lămâia şi alte citrice precum portocalele sau grapefruitul, sunt bogate în Vitamina C, ajutând la repararea vaselor de sânge, ligamentelor şi oaselor.

Loading...

Citricele sunt o sursă excelentă de antioxidanţi. Dacă adaugi lămâie apei pe care o consumi zilnic, aceasta poate trata ca prin minune durerile.

4. Morcovul

Morcovul şi cartofii dulci sunt bogaţi în Vitamina A şi beta-caroten, ambele cu o capacitate marită de calmare a inflamatiilor.

REȚETA

Pentru prepararea tratamentului antiinflamator ai nevoie de:

100 de grame de ananas crud taiat bucațele

100 de grame de rădăcină de țelină

o lamaie cu tot cu coajă taiata pe jumătate

4 morcovi taiați rondele

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele la storcătorul de fructe și colectează sucul. Bea tot sucul colectat dimineața, după micul dejun.
La scurt timp, vei observa singur cum durerile vor ceda!

 

Sursa: Secretele
Categorii