Credinta

Apariţie miraculoasă în Salina Ocnele Mari! „E mana lui Dumnezeu aici, clar e un semn”! Imaginile fac furori pe Internet

 

 

 

 

Un miner de la Salina Ocnele Mari a facut o descoperire surprinzatoare. Pe un perete a aparut un chip de femeie, iar localnicii sunt convinsi ca este vorba despre Sfanta Mucenita Varvara.

“Chipul a fost observat in momentul cand s-au facut verificari la tavanul salinei din zona destinata turistilor. Dupa ce ne-am uitat mai bine, impreuna cu colegii mei am constatat ca e chipul Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor. Probabil ca in luna decembrie aici se va oficia si o slujba religioasa. Pana atunci ne-am limitat la amenajarea unui coltisor, am adus aici un panou cu informatii despre viata Sfintei Mucenite Varvara”, spune Virgil Carstea, seful punctului turistic din Salina Ocnele Mari, potrivit adevarul.ro.

“E mana lui Dumnezeu aici, clar e un semn. Fata Sfintei Varvara se vede foarte bine. Eu am citit o carte despre viata Mucenitei si vin des la biserica din salina, dar acum e prima oara cand vad chipul Sfintei Varvara pe perete”, sustine tanti Maria, una dintre persoanele care a vizitat marti obiectivul turistic din Ocnele Mari.

Loading...

Pana in prezent, reprezentantii Arhiepiscopiei Ramnicului nu au avut nicio reactie oficiala in legatura cu descoperirea minerilor din Salina Ocnele Mari.

Sfanta Varvara a fost o fecioara martira crestina si a trait in secolul al III-lea, in Nicomedia (azi Izmit, Turcia). Datorita frumusetii ei neobisnuite, a fost inchisa de tatal ei, Dioscorus, intr-un turn. In captivitate se converteste la crestinism si da ordin ca salii de baie din turn sa i se adauge o a treia fereastra, semn al venerarii. De indata ce afla acest motiv, tatal o condamna, dar aceasta reuseste sa fuga si este in mod miraculos ascunsa in interiorul unei stanci. Tradata de un pastor, Varvara va fi intemnitata, batuta cu nuiele si arsa de faclii. Chiar tatal ei ii va pune capat zilelor prin decapitare.

Varvara este considerata patroana minerilor, a geologilor, arhitectilor, artileristilor, a prizonierilor si este sarbatorita pe 4 decembrie.

 

Imagini pentru road

 

Sursa: Cultural BZI Ziarul de Valcea
Categorii