Aperitive si Gustari

Ardei grași prăjiți, cu gust divin! O să-i îndrăgiți din prima!

 

 

Ardei grași prăjiți, cu gust divin! O să-i îndrăgiți din prima!

 

Ardeii prăjiți sunt foarte gustoși și apetisanți. Aceștia pot fi serviți calzi, în calitate de garnitură, sau reci, în calitate de gustare. Ardeii prăjiți sunt perfecți pentru vară și pot fi preparați la orice ocazie. Gustul picant și aromat al ardeilor se combină ideal cu băuturile tari, frigăruile sau cartofii. Nici nu veți observa cum vor dispărea de pe masa.

 

Ingrediente:

– 13 ardei grași

– 4 căței de usturoi

– 120 ml de ulei vegetal

– 4 linguri de oțet

– sare

– piper negru măcinat 

 

Mod de preparare:

1. Spălați ardeii. Uscați-i cu ajutorul unui prosop de hârtie. Important este să nu îndepărtați cotorul cu semințe și nu tăiați codițele la ardei.

2. Încingeți o tigaie cu ulei și prăjiți ardeii pe ambele părți, până se rumenesc. Prăjiți ardeii la foc mare, astfel încât aceștia să se rumenească, iar interiorul să rămână crud.

3. Aranjați ardeii prăjiți într-o strecurătoare și lăsați-i pentru de 5-7 minute.

4.Gătiți sosul picant: curățați usturoiul și presați-l. Într-un vas, amestecați oțetul cu usturoiul presat. Potriviți cu sare și piper.

5. Decojiți ardeii. Cu ajutorul unei scobitori, înfigeți ardeii de câteva ori, ca să se scurgă excesul de suc.

6. Aranjați ardeii întru-un vas de plastic, pe straturi: primul strat trebuie să fie ardeii, celalalt sosul picant. Alternați astfel straturile.

7. Închideți vasul cu un capac și dați-l la frigider pentru 2-3 ore. Aranjați ardeii pe o farfurie, decorați-i cu verdeață (la dorință).

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii