Aperitive si Gustari

O rețetă universală de conservare a carnii la borcan. Fără prăjire, fierbere sau coacere: tot sucul este reținut

 

 

O rețetă universală de conservare a carnii la borcan. Fără prăjire, fierbere sau coacere: tot sucul este reținut

Carnea de porc in aceasta reteta poate fi inlocuita cu cea de gaina, rata, peste, vita, iepure, etc. Este o reteta simpla si foarte usor de realizat in conditii casnice. Eu am folosit o cantitate mai mare de carne, din ingredientele de mai jos veti obtine 4-5 borcanase de 750 gr. Carnea pregatita astfel o puteti pastra in beci, sau in frigider. O puteti consuma asa ca atare, sau in cartofi, oua prajite, hrisca, paste… in ce doriti voi. Acesta carne este foarte gustoasa si este o usurinta atunci cand nu prea ai mult timp la dispozitie pentru a gati.

 

Ingrediente:

1,5 kg carne porc
sare
zahăr

boabe de piper negru
foi de dafin
căței usturoi

Boia de ardei
Praf de ardei roșu iute
Oregano

Carne la borcan in suc propriu • Gustoase.net

Mod de preparare:

Carnea e de preferat sa fie un pic mai grasa, o taiem bucati mici, asa cam de marimea unei nuci. O punem intr-un vas mai mare, adaugam sarea si amestecam bine. Eu am avut o cantitate mult mai mare de carne, asa ca am adaugat sarea direct in borcan, dupa ce am aranjat carnea in el: 1 lingurita la un borcan.

Punem un strat de carne in borcan, deasupra adaugam o bucatica de ceapa, o frunza de dafin mica si cateva boabe de piper negru si alte codimente dupa gust.

Apoi umplem foarte bine borcanul, deasupra punem o bucatica de slanina, dar daca nu aveti, puteti sa nu puneti.

Borcanele le aranjati intr-o tava, apoi turnati un pic de apa in ea, borcanele sa fie la o adancime de 2-3 cm in apa. Astupam borcanele cu folie de aluminiu, sau ca in cazul meu: cu capace fara inel de cauciuc. Eu de exemplu am cateva capace la care le-am scos inelele de cauciuc si le folosesc la prepararea conservatiilor ce necesita sterilizare in rola, dupa fiecare procedura le spal si le usuc bine, apoi le folosesc la urmatoarea conservatie.

Punem tava in cuptorul care nu trebuie sa fie incalzit din timp, il pornim atunci cand punem borcanele cu carne la temperatura de 180-200°C pentru 2 ore, dupa acest timp micsoram temperatura pana la 140-150°C si mai lasam pentru inca aproximativ 2 ore. Veti observa cum carnea se lasa mult, asa ca luati atent dintr-un borcan si completati celelalte borcane, apoi le mai puneti la rola pentru inca 20-25 de minute.

Dupa care sigilam bine borcanele cu capace sterilizate din timp.

Apoi intoarcem borcanele cu capacul in jos pe masa si le lasam asa pana se racesc bine.

Dupa care le putem depozita in beci, sau in frigider daca aveti o cantitate mai mica si la necesitate de servit.

Pofta buna!

Reţeta de weekend - Carne în suc propriu la borcan - GAZETA de SUD

 Sursa

 




Categorii