Flori si gradina

Avocado creste in propria casă cu ușurință! Cum se planteaza si cum trebuie ingrijit

 

 

 

 

O dieta sanatoasa si moderna este cea cu avocado.

Cele mai multe beneficii de sănătate le au fructele de avocado.  Acest fruct contine vitamine esențiale, cum ar fi vitamina B5, B6, C, K, și E și minerale, cum ar fi potasiu. Avocado este, de asemenea o sursa excelenta de fibre și este cunoscut ca are in compozitia lui un acid gras cunoscut sub numele de „inimă sănătoasă“, găsit si în uleiul de măsline.

Din cauza beneficiilor sale in sanatate, popularitatea fructului avocado a continuat să crească. Acestea pot fi ușor incluse în orice fel de mâncare pentru a spori de savoarea, sau pentru a înlocui opțiuni mai puțin sănătoase, deoarece acestea nu se schimba gustul alimentelor.

Loading...

Dar nu mai trebuie să le cumperi, deoarece acestea tind să fie scumpe, noi iti explicam cum să le faci să crească în propria curte sau in propriul balcon, ca sa vă puteți bucura de acest fruct  gustos si foarte sanatos.

1. Cum procedam ca Samanta de avocado sa incolteasca

Ia sambutele de avocado și introduceți patru scobitori în el orientate in sensu

Imagine similară

l cardinal. Acest lucru va sprijini semințele. Ia un recipient cu apă și pune sămânța susținută de bețișoare , astfel este în contact cu apa numai o parte fără sa se scufunde complet. ( A se vedea imaginea)
Semințele trebuie să rămână la incoltit 2 până la 6 săptămâni in apa într – un loc cald, dar nu in lumina directă a soarelui.

Schimbati apa la fiecare două zile , pentru a preveni formarea de bacterii care afectează semințele.
După câteva săptămâni, se va face maro pielita care o acopera și o fisură se va deschide în partea de sus în cazul în care rădăcina începe să apară.

Faceți o tăiere a acestor rădăcini timpurii care apar și atunci când da din nou, se scot scobitorile si radacina noua apare, planta avocado este gata pentru a fi plantata în pământ.

2. Timpul pentru plantare

Într – un vas de teracotă între 20 și 25 c

m si se pune pământ până la 2 cm sub buză. Introduceți semințele, astfel încât rădăcinile să rămână în pământ și a restulul seminței este expusă în sus, ramanand neacoperit de pamant. Asigurați – vă că ghiveciul are un drenaj bun, astfel încât solul sa ramana mereu umed.

3. Bucurați – vă de propriul avocado!

Nu este nimic mai bun decât se te bucuri de ceva ce faci pe cont propriu. Avocado planta nu are nevoie de mai multă grijă decât alte plante, numai de soare și de apă. Pana la primul fruct  poate dura un timp, darin final  rezultatele vor fi pline de satisfacții.

 

Imagine similară

 

Sursa: La Salud en tu casa
Categorii