Bauturi

Băutură pentru intărirea sistemului imunitar. Prevene litiaza biliară, tratează cistita, stimulează digestia și arde depozitele de grăsime

 

 

Băutură pentru intărirea sistemului imunitar. Prevene litiaza biliară, tratează cistita, stimulează digestia și arde depozitele de grăsime

 

Lămâia și țelina sunt două ingrediente benefice pentru detoxifierea ficatului. Acestea împiedică depunerea de grăsime pe artere și previn bolile de inimă. În plus, stimulează digestia și ard depozitele de grăsime.

Grăsimea din jurul taliei este asociată cu depunerea de grăsime pe organele interne. În plus, grăsimea abdominală poate declanșa diabetul și poate crește nivelul de colesterol. Un nivel ridicat de colesterol poate duce la hipertensiune arterială și infarct miocardic.

Trebuie să scăpăm de grăsimea din jurul taliei pentru a ne îmbunătăți forma fizică și pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.

telina

Sucul de țelină și lămâie este eficient în cura de slăbire, deoarece are următoarele beneficii:

  • Îmbunătățește digestia;
  • Accelerează arderea grăsimilor;
  • Elimină excesul de apă din corp;
  • Ajută la slăbit;
  • Reduce celulita.

Rețetă de suc de țelină și lămâie

Ingrediente:

  • 400 gr rădăcină de țelină
  • 1 kg lămâi

Mod de preparare:

Spălăm rădăcina de țelină, apoi o dăm pe răzătoare, cu tot cu coajă deoarece aici se găsesc cele mai multe vitamine. Spălăm lămâile, dăm coaja pe răzătoare și o amestecăm cu rădăcina de țelină. Turnăm deasupra 2 litri de apă și punem amestecul la fiert, la foc mic pentru 20-30 de minute.

Lăsăm apoi sucul la răcit timp de 5-6 ore, apoi adăugăm zeama stoarsă din lămâie. Amestecăm bine apoi strecurăm lichidul și-l păstrăm într-un recipient închis la culoare. Depozităm sucul de țelină și lămâie la frigider.

Mod de administrare

Acest suc se poate consuma ca atare, dar se poate dilua și cu apă, dacă este prea acru. Se consumă câte 100 ml de suc de țelină și lămâie de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Sucul de lămâie îmbunătățește digestia, reduce celulita și accelerează arderea grăsimilor. De asemenea, susține sistemul imunitar, luptă cu răceala, gripa și infecțiile urinare. Sucul de lămâie poate trata probleme legate de constipație și purifică sânge. Cei care se confruntă febră pot consuma acest suc pentru că stimulează transpirația.

Sucul de lămâie este cunoscut și pentru efectul său antiseptic. Menține sănătatea pielii și reduce durerea cauzată de arsurile solare și de înțepăturile de albine. Este, de asemenea, util și pentru tratarea acneei și eczemelor.

Lămâile sunt un bun remediu anti-îmbătrânire, ajută la combaterea ridurilor și cresc elasticitatea pielii. Deoarece au efect antiseptic și coagulat, aceste fructe sunt eficiente în cazul hemoragiilor.

Mulți adaugă lămâia în dieta lor pentru că accelerează metabolismul și cresc nivelul de energie.

Lămâia are efect astringent și antibacterian, de aceea a fost utilizată mult timp în tratarea epidemiilor și a bolilor grave, precum malarie și holeră. Deoarece conține mult potasiu, acest fruct susține sănătatea inimii. În plus, întărește vasele sangvine și previne hemoragia internă.

Rădăcina de țelină are efect diuretic și ajută la eliminarea excesului de lichid din țesuturi. Țelina susține sănătatea arterelor, scade tensiunea arterială și fluidizează circulația sangvină. Consumul frecvent de țelină reduce nivelul colesterolului rău, arde grăsimile, calmează artrita și reduce oboseala.

De asemenea, țelina este eficientă în prevenirea litiazei biliare, tratarea cistitei și ameliorarea durerilor menstruale. Rădăcina de țelină ameliorează simptomele reumatismului, deoarece are efect antiinflamator și calmant.

În plus, țelina stimulează sistemul imunitar, inhibă înmulțirea bacteriilor și calmează tusea.

cura-de-slabire-cu-lamaie

Sursă
Categorii