Sfaturi utile

Bea asta înainte de culcare pentru a pierde în greutate și pentru a-ți stimula metabolismul

 

 

Bea asta înainte de culcare pentru a pierde în greutate și pentru a-ți stimula metabolismul

 

 

Când vine vorba de o rutină înainte de culcare, un pahar de lapte cald sau o ceașcă de ceai liniştitoare poate fi tot ce ai nevoie înainte de a aţipi. Dar nu ar fi grozav dacă în timp ce dormi corpul tău s-ar putea odihni simultan și ar putea arde grăsimea corporală încăpățânată? Doar pentru că dormi noaptea nu înseamnă că metabolismul tău trebuie să fie, nu? Iată un elixir de noapte care vă ajută să vă stimulați metabolismul și să pierdeți în greutate.

Lapte de nucă de cocos

Acest „lapte” fără lactoză și fără soia este o alternativă destul de bună la laptele obișnuit de vacă. Vă veți putea bucura de o gamă largă de vitamine și minerale. Veți obține proteine, mangan, cupru, fosfor, magneziu, fier și potasiu. De asemenea, conține acid lauric, un acid gras cu lanț mediu pe care organismul îl folosește pentru energie pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Ulei de cocos

Pe lângă lapte și apă, nuca de cocos produce și un ulei destul de minunat. Potrivit cercetătorilor, trigliceridele cu lanț mediu din această comoară tropicală vor reduce foamea și vă vor ajuta să evitați să mâncați în exces – deci nu va mai fi nevoie de acea gustare la miezul nopții!

De asemenea, conținutul de grăsimi saturate va menține rata metabolică de odihnă mai ridicată și va arde caloriile, spre deosebire de unt sau alte forme de ulei. Și pentru că este o sursă de grăsimi sănătoase, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la bolile tipice legate de grăsimi, cum ar fi colesterolul ridicat sau bolile de inimă.

Ghimbir pudră

Ghimbirul este bine cunoscut pentru proprietățile sale calmante asupra sistemului digestiv și mulți medici care practică medicina alternativă îl recomandă și pentru pierderea în greutate. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că ingestia unui singur gram de rădăcină de ghimbir uscată duce la cu 13,5% mai multă oxidare a grăsimilor – procesul prin care corpul tău descompune moleculele de lipide, astfel încât acestea să poată fi folosite pentru energie.

Curcuma

Beneficiile pentru sănătate ale turmericului sunt aproape prea numeroase pentru a fi numărate.

Pe lângă reducerea inflamației, compusul activ din turmeric – curcumina – poate bloca formarea și creșterea celulelor adipoase. Într-un studiu, cercetătorii au concluzionat: „Suprimarea angiogenezei cu curcumină în țesutul adipos, împreună cu efectul său asupra metabolismului lipidelor din adipocite, pot contribui la scăderea grăsimii corporale și la creșterea în greutate. Descoperirile sugerează că curcumina prezentă în turmeric, poate avea un potențial beneficiu în prevenirea obezității.

Piper negru

Compusul activ din piper negru – piperina – ajută la îmbunătățirea absorbției curcuminei, compusul găsit în turmeric care a fost menționat mai sus. De fapt, îmbunătățește absorbția curcuminei cu 2.000 la sută, astfel încât să obțineți cel mai bun rezultat. Chiar și o cantitate mică de piper negru este suficientă.

Miere crudă

Unul dintre beneficiile majore ale consumului de miere crudă este capacitatea acesteia de a îmbunătăți dramatic digestia. Mierea crudă conține prebiotice, care oferă o mulțime de combustibil pentru bacteriile „bune” din intestin. Și când bacteriile tale intestinale sunt fericite, corpul tău poate descompune grăsimile, proteinele și zaharurile mai eficient, absorbind în același timp mai mulți nutrienți în alimente.

Ingrediente pentru stimularea metabolismului la culcare

2 căni de lapte de cocos
1 lingură ulei de cocos
1/2 linguriță pudră de ghimbir
1 linguriță turmeric
1 lingură miere crudă
un praf de piper negru măcinat

Instrucțiuni

1. Amestecați toate ingredientele într-un bol, cu excepția mierii.

2. Turnați cu grijă într-o cratiță mică.

3. Gătiți la foc mic timp de cinci minute până când uleiul de cocos este complet topit.

4. Opriti focul și adăugati mierea.

Turnați cu grijă jumătate din amestec într-o cană și beți-o chiar înainte de culcare. Puteți păstra cealaltă jumătate pentru mâine seară. Bea până la fund!

Cum sa faci lapte de cocos acasa | FoodStory | StirileProTV.ro

  Sursa

 
Categorii