Desert

Beneficiile merelor coapte pentru sanatate. Metode de preparare

 

Beneficiile merelor coapte pentru sanatate. Metode de preparare

 

 

Ingrediente:

mere proaspete.

Merele curățate de cotoare și semințe se pun la cuptor, la foc mediu, aproximativ 20 de minute. Se consumă unul-două mere coapte, de două ori pe zi (între mese).

Recomandări: stimulează pofta de mâncare și digestia, normalizează tranzitul intestinal, combat constipația, au efect fortifiant și regenerant psihic și fizic.

Decoct de mere

Ingrediente:

3 mere,

un litru și jumătate de apă.

Merele nedecojite, dar curățate de cotoare și semințe, se taie felii. Apa se pune pe foc și, când clocotește, se adaugă me­re­le. Se lasă să fiarbă la foc scăzut 10 minute, apoi se lasă vasul acoperit cu ca­pac o jumătate de oră. Se strecoară lichidul și se bea câte o cană, de 3-4 ori pe zi, între mese.

Recomandări: gră­beș­te vindecarea în cazul răcelii, gripei, bronșitei și altor boli respiratorii. De asemenea, se recomandă în cazul bolilor reumatice și ale căilor urinare.

Mere rase

Ingrediente:

mere, suc de lămâie.

Merele necojite, dar curățate de cotoare și de semințe, se dau pe răzătoarea fină, imediat înainte de a fi consumate. Se adaugă puțin suc de lămâie proaspăt stors. Se consumă câte unul-două mere rase, de două ori pe zi.

Recomandări: stimularea imunității, astenie psihică și fizică, convalescență, avitaminoze și demineralizare, tranzit intestinal, combaterea con­stipației, colită, gastrită, steatoză hepatică, litiază biliară.

 

 Sursa  
Categorii