Flori si gradina

Bicarbonatul de sodiu este considerat o comoară în grădină, efectul este neprețuit!

 

 

Bicarbonatul de sodiu este considerat o comoară în grădină, efectul este neprețuit!

 

 

Visul fiecărui grădinar este să obțină o recoltă bogată care să poată fi depozitată mult timp. Nu încercați să vă protejați culturile doar cu substanțe chimice din magazine care sunt nocive pătrund în legume și, de asmenea, în corp. Există o alternativă – să folosiți mijloace populare. De exemplu, bicarbonatul de sodiu. Aceste sfaturi vin direct de la grădinari.

Bicarbonatul de sodiu poate fi cumpărat cu ușurință de la orice magazin alimentar. Domeniul de aplicare al acestuia este foarte larg: poate ajuta în aproape orice situație.

Un stimulent pentru plantele tale

Se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu în doi litri de apă călduță. Din când în când, turnăm acest amestec peste plante.

Vă ajută strugurii

Putregaiul gri este o problemă obișnuită pentru cultivatori. În timp ce strugurii se coc, pulverizați via cu această soluție: dizolvați 75 g de bicarbonat de sodiu în 10 litri de apă. Planta nu numai că se vindecă, dar crește și conținutul de zahăr din boabe. Cu o soluție similară puteți pulveriza și pomii fructiferi și luptă împotriva omizilor frunzelor.

Pentru agrișe și coacăze

Puteți ajuta agrișele și coacăzele de la boli și ciuperci cu această soluție: 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 1 tabletă de aspirină, 1 linguriță de săpun lichid sau solid ras, 1 lingură de ulei vegetal, 4,5 litri de apă.

Castraveți

Castraveții vă vor mulțumi, de asemenea, pentru ajutorul acordat cu bicarbonat de sodiu. Adesea frunzele și castraveții tineri se îngălbenesc, iar fructele încetează să se dezvolte corespunzător. Aceasta nu este o ofilire prematura, ci un semn de boală. Pregătiți soluția astfel: 1 lingură de bicarbonat de sodiu o diluați in 10 l de apă. Pulverizați castraveții pentru a preveni acest fenomen.

Distruge mucegaiul

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un rival împotriva mucegaiului, care atacă adesea varza. Se dizolvă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă caldă și se pulverizează cu soluție planta. O puteți face la fiecare trei săptămâni pentru prevenire, nu va răni legumele, ci dimpotrivă.

Dacă omizile infestează varza, presărați frunzele de varză cu bicarbonat de sodiu. Larvele sunt îndepărtate imediat.

Pentru mușcate frumoase

Atât mușcatele, cât și begoniile au nevoie de un pH alcalin al solului. De aceea bicarbonatul de sodiu va crea condiții ideale în sol pentru cultivarea acestor plante ornamentale. Aplicați udarea cu bicarbonat de sodiu în jurul plantelor.

Împotriva melcilor și furnicilor

Dacă aveți de-a face cu melci și furnici enervante care vă distrug recolta primăvara și vara, asigurați-vă că vă amintiți acest truc. Presărați bicarbonat de sodiu în jurul paturilor. Acest lucru va crea o barieră naturală pe care dăunătorii nu o vor trece. Alternativ, puteți presăra direct melcii cu bicarbonat de sodiu. Acesta le usucă imediat.

Test de sol simplu

Dacă doriți să aflați dacă aveți sol acid în grădina voastră, faceți un test cu bicarbonat de sodiu. Udați ușor solul cu apă și presărați cu bicarbonat de sodiu. Dacă vedeți că solul face ”bule”, este un semn că este acid.

Eliberează plantele de mucegai

Faceți un fungicid simplu la voi acasă. Aveți nevoie de 3 litri de apă și 4 linguri de bicarbonat de sodiu. Se amestecă și se aplică pe zonele afectate.

Nutriție pentru trandafiri

Bicarbonatul de sodiu va oferi nutriție trandafirilor. Se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 1/2 lingură de amoniac și 1 lingură de sare. Se amestecă in 3 litri de apă. Udăm trandafirii cu această soluție o dată la 14 zile. Vor crește și înflori frumos.

Roșiile vor fi mai dulci

Dacă doriți ca roșiile să aibă un gust mai dulce, presărați solul din jurul roșiilor cu bicarbonat de sodiu. Gustul lor va fi mai bun.

Florile într-o vază durează mai mult

Vi s-au oferit flori și doriți să le păstrați cât mai mult posibil: se toarnă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-o vază cu apă. Florile durează într-o stare perfectă mult mai mult timp.

 

 Sursă 
Categorii