Credinta

BISERICI „VRĂJITE“! Biserici din București unde se petrec mereu minuni. Află care sunt lăcaşele de cult din Bucureşti care te scapă de blesteme, te îmbogăţesc, îţi găsesc perechea şi le ajută pe femei să rămână gravide

 

 

 

 

În centrul Bucureștiului există o biserică la care oamenii vin în mare număr și cu mare credință să se roage. Credincioșii ,dar și preoții de la biserica Sfântul Antonie cel Mare vorbesc cu emoție despre minunile care se petrec deseori în acest lăcaș de cult.

Această biserică, cea mai veche din Bucureşti, situată în centrul istoric al Capitalei, este vizitată zilnic de sute și sute de persoane. Credincioșii  speră să-și împlinească dorințele cu ajutorul icoanei din sfântul lăcaș despre care se spune că face minuni. Credincioșii care vin frecvent în această biserică spun că rugile oamenilor rostite la sfânta icoană  se împlinesc și problemele lor își găsesc rezolvarea după ce s-au rugat zile în șir cerând ajutorul divin.

În sfântul lăcaș se petrec mereu minuni

Despre minunile care se înfăptuiesc în sfântul lăcaș , preotul duhovnic spune: ”Această icoană este  făcătoare de minuni.  Şi asta o spunem prin faptul că vedem cu ochii noştri ceea ce se întâmplă, în primul rând la venirea tuturor credincioşilor la icoana aceasta, pentru că fiecare credincios care a venit sau s-a rugat la icoană, a văzut și a simţit ajutorul Sfântului Antonie cel Mare. Pe de altă parte, şi noi înşine, ca preoţi, uneori suntem surprinşi de bunătatea Sfântului Antonie cel Mare şi de minunile pe care le face cu mulţi dintre credincioşii care vin la Sfânta Biserică. Uneori, ca om, aș putea spune că este imposibil ca unii credincioși să-și rezolve singuri problemele cu care se  confruntă în momentele respective”, a declarat preotul duhovnic de la biserica Sfântul Antonie cel Mare din București.

Rugăciunile au fost de mare folos bolnavilor  și tinerilor fără urmași

Despre unele situații dramatice, Preotul Duhovnic a spus: ” Aş vrea să spun că am avut persoane care au venit plângând că li s-a depistat un cancer şi au venit a doua, a treia oară să se roage. Când s-au repetat analizele nu s-a mai găsit absolut nimic.  Nu mai vorbesc de situaţia multor tineri şi tinere care se roagă şi îşi găsesc partenerul pentru căsătorie, deşi au trecut ani şi ani și nu au reuşit să se căsătorească. Nu vă pot ocoli faptul că avem foarte, foarte mulţi tineri căsătoriţi, care de doi, de trei, de cinci ani nu reuşesc să facă un copil. Şi au venit la Sfânta Biserică şi după o perioadă, relativ scurtă, au venit cu bucurie să ne anunţe că au primit această binecuvântare şi că doamna a rămas însărcinată.”, a completat preotul duhovnic de la biserica Sfântul Antonie cel Mare din București.

 Moaştele Sf. Nicolae, pentru boli şi „diferite trebuinţe” La biserica Sf. Gheorghe Nou, aflată la Kilometrul zero al Capitalei, credincioşii se roagă ca să scape de boli.

În fiecare miercuri, între orele 17.00 şi 20.00, se scoate racla cu moaştele Sf. Nicolae. „Este bine să veniţi în fiecare miercuri, mai ales dacă aveţi pe cineva bolnav în familie. Trebuie să aveţi credinţă şi să vă rugaţi. O să vedeţi că rugăciunea vă va fi ascultată”, ne-a spus tanti Maria, care astăzi a venit la biserică pentru slujba de Rusalii.

Pacheţele de lumânări la Sf. Nicolae Nou „Sunt pregătite deja. Luaţi câte un pacheţel cu 34 de lumânărele, 33 le puneţi în crucile pe care le vedeţi pe tăviţă, iar cu a 34-a le aprindeţi.

În timp de lumânările ard trebuie să rostiţi în gând rugăciunea care se află pe perete, deasupra tăviţei pentru lumânări. Veniţi în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, în total sunt nouă zile”, ne-a povăţuit, plină de evlavie, femeia care vinde lumânări la biserica Sf. Nicolae Nou, aflată pe strada Şelari.

După ce terminaţi cele nouă zile, trebuie să aduceţi la biserică puţin ulei şi făină- sunt folosite pentru prescuri- şi să daţi un acatist preotului. „Au venit tot felul de oameni, s-au rugat pentru sănătate, vin şi tineri care se roagă pentru examene, Dumnezeu îi ajută pe toţi”, mai spune femeia.

Rugăciuni de dezlegare la biserica Zlătari Aflată pe Calea Victoriei, Biserică Zlătari este cunoscută pentru slujbele de dezlegare de blesteme.

Potrivit unui anunţ aflat chiar pe uşa bisericii, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, între orele 17.00 şi 19.30, au loc rugăciuni de „dezlegare”.

Biserica găzduieşte moaştele Sf. Ciprian, care, se pare, a fost un mare vrăjitor înainte de a se creştina. „Vin frecvent să mă rog. Mâna dreaptă a Sf. Ciprian, care e făcătoare de minuni, te fereşte de vrăji şi blesteme. De fiecare dată când simt că ceva nu merge cum vreau eu, vin la biserica Zlătari”, spune Oana.

Sf. Nectarie te ajută să rămâi însărcinată Mânăstirea Radu Vodă, aflată în apropierea Pieţei Unirii, pe str. Radu Vodă din Bucureşti, este căutată de femeile care nu reuşesc să rămână gravide. Mărturiile sunt elocvente.

„Sf. Nectarie mi-a adus minunea- pe Nectaria. Ani buni am încercat să rămân gravidă, dar niciun tratament nu m-a ajutat. Am auzit de Sf. Nectarie şi am venit la mânăstire. Rugile mele zilnice au fost ascultate. Acum am o fetiţă sănătoasă, pe care o cheamă Nectaria”, a declarat Maria.

De ce Nectaria? Pentru că se spune, din bătrâni, că dacă te rogi la Sf. Nectarie pentru a avea copii şi rugile îţi sunt ascultate, atunci copilul tău va trebui să poarte numele Nectaria sau Nectariu.

Loading...

Rugăciunile la Biserica Sf. Mina îţi aduc perechea Cei care au suferit o pagubă de orice fel sau nu reuşesc să se căsătorească, merg la biserica Sf. Mina, aflată în sectorul 3 al Capitalei, la Piaţa C. Coposu.

În fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, între orele 7.30 şi 12, preoţii au program de acatiste şi rugăciuni personale. „Am avut un an în care mi s-a stricat maşina de trei ori într-o lună. Am ştiut că ceva este în neregulă şi am dat un acatist la Sf. Mina. Nu am mai avut probleme după aceea.

Acum ma duc şi dau un acatist când simt că lucrurile nu merg cum trebuie”, ne-a povestit Marilena. „Am adus-o şi pe o prietenă de a mea care, deşi are 35 de ani, nu s-a căsătorit până acum şi nu reuşeşte să găseacă pe cineva cu care să se înţeleagă. A mers frecvent la biserică şi, după vreo două luni, a întâlnit un bărbat de vârsta ei, tot necăsătorit, cu care se înţelege foarte bine”, s-a destăinuit Marilena.

 

 Sursa: Click Adevarul
Categorii