Povesti de viata

Boala periculoasă a femeilor măritate

 

 

 

 

Știu o mulțime de soții care au un defect mare, din punctul de vedere al bărbaților. Ele înțeleg greșit misiunea lor de a păstra aprins focul în căminul familiei. Și încep să-l aprindă cu atâta zel, că în loc să fie o femeie gingașă și caldă, devine o educatoare de casă.

Încă din copilărie fetei i se băga în cap: o soție bună are o casă sterilă, curată și luminoasă, ca într-un spital sovietic. Mâncare caldă, copii îngrijiți. De la o asemenea femeie niciun bărbat nu va pleca. Soțului îi este bine într-o casă curată și liniștită. Fără îndoială. Dar…

De exemplu asta: o gospodină bună are o casă curată. Femeia are această convingere încă din copilărie și e bucuroasă să depună efort în acest sens. Doar că a luat-o prea direct. A fost atentă doar la detaliul că în casă trebuie să fie curat, dar a uitat că în această casă bărbatul trebuie să se simtă confortabil.

Toată ziua ea spală, freacă, șterge cu mâinile goale.

Apoi îi spune soțului:

-Ești un nerecunoscător! Eu! Pentru tine! Mă omor aici! Iar tu arunci ciorapii!

I-a aruncat, i-a aruncat. Nu cer de mâncare. Dar pentru tine acei ciorapi se transformă în amenințarea pentru rolul tău de femeie perfectă, cu o casă curată.

Soția e nemulțumită, soțul e enervat, niciun fel de pace! Cel mai important lucru pe care trebuia să-l facă era să păstreze liniștea! Dar totul și-a pierdut sensul!

Sau de exemplu, din copilărie auzi că femeia trebuie să gătească. Permanent, gustos și neapărat fierbinte. Pentru că mâncarea este utilă pentru toată familia. Și uită că stai toată ziua de dimineață până seara la bucătărie, chiar dacă nu-ți place să faci asta, și încerci să-ți uimești soțul cu o mâncare gustoasă. Apoi nu-ți mai ajung nici forțe nici dispoziție pentru sex.

Dacă nu vrei să faci mâncare – nu fă. Fierbe paste! Sau cumpără mâncare de la supermarket! Sau comandă pizza! Cu siguranță 3/4 din bărbații sănătoși preferă să aibă la cină un sex bun, decât delicii culinare.

Sau își bagă fata în cap de la vârsta de 10 ani că trebuie să fie o mamă bună. Și începe să transpună acest gând în realitate. Aleargă după sărmanul copil și îl duce pe la tot felul de cluburi și secții.

Apoi este nemulțumită că soțul nu o ajută. Și umple casa de nervi. Pentru ce? Pentru rude fericite și familie aparent ideală. Doar că unde e acea fericire adevărată?

Mi se pare că cel puțin, jumătate dintre divorțuri nu ar exista dacă femeia ar înceta să mai pară ideală. Acest lucru este mai periculos decât indiferența.

Să menții focul aprins în familie, nu înseamnă să ai o casă sterilă, în care soțul să intre ca un microb. Asta înseamnă să faci totul ca toată lumea să se simtă acasă bine. Bine în viziunea lor, nu a ta.

 

Sursa: ECOlady.eu
Categorii