Remedii naturiste

Boli pe care pătrunjelul ajută la vindecare lor și modul de folosire

 

 

Boli pe care pătrunjelul ajută la vindecare lor și modul de folosire

 

 

Boli pe care pătrunjelul ajută la vindecare și modul de folosire

Boli care se vindeca prin tratamentul intern cu patrunjel

 

Hepatita virala

Studii recente au aratat ca patrunjelul are un neobisnuit efect de combatere a virusurilor care ataca ficatul. Se recomanda asadar bolnavilor de hepatita A, B si C sa faca vreme de 4 saptamani o cura cu suc proaspat de frunze de patrunjel, cate cincisprezece linguri pe zi, luate de preferinta pe stomacul gol, inainte de masa.

Anorexie

Cateva frunze de patrunjel mestecate inainte de masa trezesc pofta de mancare si activeaza digestia, fiind un excelent remediu contra anorexiei. De asemenea, acest zarzavat combate greata, fiind de un real ajutor celor cu boli grave, care nu pot manca din cauza starilor de greata persistente.

Halena

Patrunjelul verde mestecat indelung da un miros placut respiratiei, actioneaza ca un dezinfectant excelent asupra cailor respiratorii medii si superioare. Se recomanda ca tratament celor care sufera de halena, precum si celor cu boli respiratorii cronice.

Infectii recidivante, imunitate slabita

In medicina araba, patrunjelul verde taiat fin, amestecat cu suc de lamaie, ulei de masline si putin usturoi (eventual cateva felii de rosii), este folosit ca salata ce se administreaza celor care au boli infectioase recidivante. Studii recente facute la universitatea din Ankara (Turcia) au pus in evidenta ca acest remediu culinar facut din patrunjel activeaza puternic sistemul imunitar si, in plus, combate direct foarte multe specii de bacterii si ciuperci parazite.

Boala canceroasa

Salatele cu mult patrunjel si sucul de frunze si radacina de patrunjel sunt un excelent adjuvant in tratamentul cancerului. Acest zarzavat proaspat mentine pofta de mancare, activeaza sistemul imunitar, sustinand organismul sa lupte cu boala, ajuta la restabilirea echilibrului hormonal. In plus, patrunjelul verde combate multe dintre reactiile adverse ale citostaticelor si ale radioterapiei.

Sterilitate masculina, impotenta

Se face un tratament de 40 de zile, timp in care se administreaza, de patru ori pe zi, cate o jumatate de lingurita de pulbere de seminte de patrunjel, inainte de masa. Pentru efecte rapide, se ia o doza unica din urmatorul preparat: doua lingurite de pulbere de patrunjel si un varf de cutit de piper negru se amesteca bine pana cand se omogenizeaza. Remediul se ia pe stomacul gol. Acelasi tratament este extrem de eficient contra frigiditatii.

Tratamentul extern cu patrunjel

Hernie

O suta de grame de radacini de patrunjel se fierb vreme de 15 minute intr-o jumatate de litru de bors. Se scot apoi radacinile, se zdrobesc, se pun intr-un tifon si se aplica sub forma de cataplasma pe zona afectata. Zeama rezultata in urma fierberii patrunjelului in bors se bea pe parcursul unei zile.

Inflamatii ale pleoapelor si ale ochilor

Se aplica o compresa cu suc de frunze de patrunjel, care se tine vreme de 20 de minute. Frunzele de patrunjel au efecte antiinfectioase, antiinflamatoare si regenerative.

Contra inflamatiilor sanilor (la femeile care alapteaza)

Se pune pe locul afectat o cataplasma cu frunze si radacini de patrunjel, fierte cateva minute in apa. Aplicatia dureaza 30 de minute si se repeta zilnic. Cataplasma din frunze de patrunjel proaspete, nefierte, ajuta la oprirea lactatiei.

Nevralgie

Se combina sucul de radacina de patrunjel in proportie egala cu alcool de 70 de grade. Se inmoaie degetul aratator in acest preparat si se ung traseele nervoase afectate, precum si gingiile.

Precautii:

Sucul de patrunjel (radacina sau frunze) are o actiune terapeutica atat de intensa, incat nu se foloseste niciodata nediluat, ci doar amestecat cu suc de morcov, cu care se combina foarte bine.
In doze mai mari de 200 ml la adulti si de 60 de ml la copii, sucul de patrunjel poate da reactii adverse, cum ar fi hiperexcitabilitate nervoasa, anumite deranjamente digestive.
O doza mai mare de 8 grame de seminte produce vertij, spasme, deranjamente digestive puternice.

Contraindicatii

Patrunjelul nu va fi utilizat in scopuri terapeutice de catre femeile insarcinate, intrucat are efecte abortive (produce avortul).
Alcoolism – intr-un litru de apa se pun patru radacini de patrunjel, coaja de la o lamaie si coaja de la un grepfruit. Se fierbe tot acest amestec pana scade la jumatate, se ia de pe foc si se adauga doua linguri de seminte de patrunjel. Se lasa acoperit sa se raceasca si apoi se filtreaza. Se pastreaza la frigider si se ia de patru ori pe zi cate o lingura din acest preparat, pana la epuizarea intregii cantitati. Acest remediu reduce nevoia de alcool, inlatura unele sechele hepatice si nervoase ale alcoolismului, dand chiar o intoleranta la acest drog. Ca paleativ contra intoxicatiei alcoolice acute (betiei) si a urmarilor ei, se consuma mari cantitati de patrunjel frunze, care se mesteca bine, inainte de inghitire.

Celulita, acumulare de apa in tesuturi

Se face o cura de suc de radacina de patrunjel, minimum trei saptamani, timp in care se bea un pahar pe zi. Suplimentar, se face un masaj energic pe zonele afectate cu suc de patrunjel proaspat.

Litiaza renala si biliara

Se bea de trei ori pe zi, inainte de masa cu 1-2 ore, cate un sfert de pahar de suc de patrunjel (radacina si frunze), diluat cu trei sferturi de pahar de suc de morcovi.

Elimină punctele negre

O altă modalitate de a beneficia de virtuțile pătrunjelului pentru frumusețe este pregătirea acestuia sub formă de infuzie, apoi aplicarea acestuia ca tonic.

Ingrediente

  • 1 mână de frunze și tulpini de pătrunjel
  • 1 cană de apă (250 ml)

Pregătirea

  • Încălziți apa, adăugați pătrunjelul și lăsați să stea până când preparatul este călduț.
  • Filtrați-l și înmuiați-l pe un tampon de bumbac, pe care îl veți aplica pe zona afectată, curățați-l și uscați-l în prealabil.

Curățați rinichii

Anii trec și rinichii noștri încă filtrează sângele, îndepărtând sarea, otravă și orice dăunător din corpul nostru.

În timp, sarea se acumulează și necesită un tratament de curățare.

Cum să scapi de asta? Este foarte usor. Patrunjelul este recunoscut ca fiind cel mai bun tratament de curățare a rinichilor și este natural.

Pregătirea

  • Mai întâi luați o legătură mare de pătrunjel și spălați bine.
  • Tăiați în bucăți mici și puneți-l într-o cratiță și adăugați apă curată (1 litru).
  • Se fierbe zece minute, se răcește, se strecoară într-o sticlă curată și se pune la frigider.
  • Bea un pahar pe zi și vei vedea că toată sarea și otrava care s-au acumulat în rinichi vor apărea în urină.

Lupta împotriva infecției tractului urinar

Pătrunjelul, în special, este renumit pentru beneficiile sale terapeutice multiple, inclusiv capacitatea sa de a ameliora infecțiile tractului urinar.

Ingrediente

  • 4 căni de apă
  • 4 linguri de patrunjel proaspat tocat

Pregătirea

  • Tăiați pătrunjelul, frunzele și tulpinile și fierbeți apa.
  • Scoateți apa de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat.
  • Lăsați-l să se absoarbă timp de 20 de minute înainte de a strecura ceaiul.
  • Bea 4 cani din acest ceai în fiecare zi timp de cel puțin o săptămână, pentru rezultate rapide.
  • Asigurați-vă că ceaiul dvs. este întotdeauna proaspăt preparat și beți-l cald sau rece.

Veți observa o îmbunătățire marcată în primele 3 zile, dar asigurați-vă că continuați tratamentul timp de o săptămână.

Purificați sângele

Frunzele de pătrunjel, ca infuzie, sunt de mare ajutor în facilitarea purificării sângelui și eliminarea toxinelor din corpul nostru.

Vă vom împărtăși o rețetă pentru a vă purifica în mod natural sângele și a preveni bolile cauzate de acumularea de toxine.

Ingrediente

  • 1 legătură de patrunjel
  • 1 buchet Lemongrass
  • 2 lămâi
  • 2 litri de apă

Pregătirea

  • Spălați pătrunjelul proaspăt și lemongrassul corect într-o cratiță curată.
  • Împărțiți lămâile în jumătate și adăugați apă clocotită pentru a face infuzia timp de cel puțin 10 minute.
  • Luați o ceașcă pe stomacul gol dimineața și seara timp de o săptămână.

Tratați retenția de apă și picioarele umflate

La fel ca păpădia, pătrunjelul are și proprietăți diuretice.

Pentru a face ceai cu pătrunjel, puneți 2 linguri de ceai de frunze de pătrunjel uscate într-o cană de apă clocotită și lăsați-le să se absoarbă timp de 10 minute.

Bea de până la trei ori pe zi.

Ajută la pierderea în greutate

Patrunjelul este natural diuretic și depurativ. Prin urmare, poate deveni un ajutor apreciabil în eliminarea celulitei, topirea celulitei și ca o completare a unei diete, ca o infuzie care vă ajută să pierdeți în greutate.

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 castravete
  • 4 lămâi
  • 1 legătură de patrunjel
  • 1 tulpină sau 1 mână de țelină
  • 2 litri de apă

Pregătirea

  • Puneți toate ingredientele într-un blender.
  • Se adaugă 2 litri de apă, se amestecă totul apoi se strecoară.
  • Bea 1 pahar înainte de fiecare masă.

Adăugați la acest smoothie și exerciții abdominale pentru un succes garantat.

Reglează glicemia

Pătrunjelul și uleiul său esențial sunt bogate într-un antioxidant numit miristicină.

Miristicina poate ajuta la reglarea zahărului din sânge. De asemenea, poate reduce rezistența la insulină și inflamația.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege aceste efecte.

Evitați osteoporoza

Deoarece este bogat în calciu, este foarte potrivit pentru prevenirea osteoporozei în timpul menopauzei.

Consumul unei cantități adecvate de vitamina K poate îmbunătăți sănătatea oaselor, îmbunătățind absorbția calciului și reducând excreția de calciu în urină.

10 fire de pătrunjel sunt, prin urmare, suficiente pentru a ajunge la aportul zilnic recomandat de vitamina K și pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor.

Creșteți libidoul feminin

Nu este folosit doar pentru a condimenta mesele, ci știe și să condimenteze patul conjugal.

Consumat zilnic, patrunjelul verde este un factor de întinerire pentru femei și stimulează fertilitatea.

Într-adevăr, Apolol, o substanță din frunzele proaspete de pătrunjel, stimulează producția de hormoni feminini și ajută ovarele să funcționeze corect.

Adăugați pătrunjelul proaspăt tocat în apă clocotită și scoateți-l de pe foc imediat după, lăsați-l să se absoarbă timp de o oră.


Reglează hormonii feminini

Este recomandat femeilor care se apropie de menopauză. Pot consuma patrunjel în salate, sosuri, creme sau piureuri. Deoarece ajută la echilibrarea nivelurilor hormonilor, în special a estrogenului.

 

Sursa

Sursa




Categorii