Remedii naturiste

Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu: 7 dintre cele mai bune rețete, efectul este pur și simplu magic

 

 

Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu: 7 dintre cele mai bune rețete, efectul este pur și simplu magic

 

 

Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu: 7 cele mai bune rețete pentru a face picioarele fine.

După pantofii de iarnă aspri, picioarele femeilor necesită o îngrijire specială.  Înainte de debutul sezonului estival, trebuie să scăpați de bataturi, calusuri și piele aspră. Există câteva trucuri care te pot ajuta să te pui în ordine.

Vă vom împărtăși șapte rețete cu bicarbonat de sodiu de succes. Este excelent în scopuri cosmetice, deoarece curăță, dezinfectează, vindecă și înmoaie perfect pielea. De asemenea, această substanță ameliorează perfect inflamația și vindecă rănile.

1. O baie cu bicarbonat de sodiu și sare de mare.

Baie de picioare bicarbonat de sodiu: 7 dintre cele mai bune rețete

Pentru a înmuia pielea picioarelor, turnați apă caldă într-un lighean și turnați 2 linguri sare de mare și 2 linguri bicarbonat de sodiu, amestecați totul bine și înmuiați picioarele în soluție timp de 7-8 minute.

2. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și săpun.

Pentru o curățare maximă diluați 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de săpun răzuit. Înmuiați-vă picioarele în acest amestec timp de cel puțin 10 minute.

3. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și uleiuri.

Dacă doriți să vă hidratați și să vă tonifiați picioarele, amestecați trei litri de apă caldă cu două linguri de bicarbonat de sodiu.

Adăugați câteva picături de ulei de paciuli, lămâie, portocală, lavandă sau migdale în lichid. Aburiti-va picioarele in solutie timp de 10 minute.

4. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și lapte.

Baie de picioare bicarbonat de sodiu: 7 dintre cele mai bune rețete

Pentru a vă face călcâiele moi, ca ale unui bebeluș, amestecați 1 litru de lapte cald, plin de grăsimi, cu 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Păstrați picioarele în lichidul rezultat timp de 10 minute.

5. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și apă oxigentă.

Dacă aveți călcâiele crăpate, turnați 2 linguri de apă oxigenată și se adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Păstrați picioarele în soluție timp de cel puțin 12-15 minute.

6. O baie cu bicarbonat de sodiu și iod.

Pentru a scăpa de deteriorarea pielii, pregătiți o baie de 2 litri de apă, cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de iod. Păstrați picioarele în amestec nu mai mult de 10 minute.

7. Baie de picioare cu bicarbonat de sodiu și lut.

Este un remediu ideal pentru pielea uscată și calusurile, în plus, hrănește perfect placa de unghii.

Pentru a pregăti o astfel de baie, trebuie să diluați 4 linguri de lut alb și 2 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 litri de apă.

Faceți băile în mod regulat, nu uitați să aplicați o cremă hidratantă pe călcâi înainte de a merge la culcare și nu veți avea nevoie de serviciile unui specialist în pedichiură.

La ce servesc băile de picioare cu bicarbonat de sodiu?

Băile cu sodă sunt foarte utile în procedurile cosmetice și medicale. Datorită proprietăților lor, acestea au un efect benefic asupra pielii și a corpului uman. Ce este atât de uimitor la aceste băi?

  1. În primul rând, băile cu bicarbonat de sodiu ajută la dezinfectare. Prin adăugarea unui plic de bicarbonat de sodiu în apă, puteți lupta împotriva bolilor fungice, care sunt de obicei localizate în zona unghiilor. În plus, apa caldă cu adaos de bicarbonat de sodiu are proprietăți antiinflamatoare. Apa și bicarbonatul de sodiu pot vindeca mici fisuri, răni și abraziuni pe picioare. Datorită acestor băi, puteți scăpa și de mirosul neplăcut al picioarelor, care apare din cauza abundenței bacteriilor de pe piele.
  2. În al doilea rând, băile cu bicarbonat de sodiu pot înmuia rapid călcâiele și picioarele, ameliorând astfel pielea aspră.
  3. În al treilea rând, băile cu bicarbonat de sodiu ameliorează oboseala. Femeile tind să poarte pantofi incomozi cu tocuri înalte. Băile termale cu bicarbonat de sodiu îți vor calma și relaxa picioarele după o zi grea și purtând mult timp pantofi incomozi.
Aveți grijă!

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin și, ca toate medicamentele alcaline, poate coroda suprafețe (inclusiv pielea umană). Aveți grijă când îl utilizați.

Băile cu bicarbonat de sodiu, oricât de pozitive ar fi acestea, nu trebuie să exagerați cu ele. Dacă picioarele sunt scufundate într-o soluție cu bicarbonat de sodiu mai mult de 15-20 de minute, echilibrul pH-ului pielii picioarelor poate fi perturbat. Ulterior, poate apărea efectul opus, care va necesita ulterior tratament.

Băi de picioare clasice pentru oboseală

Pentru a o pregăti, trebuie doar să încălziți un litru de apă la 38-39 de grade și să dizolvați 2 linguri de sodă în ea.

  1. Regularitatea băilor cu bicarbonat de sodiu este de o mare importanță. Nu este recomandat să faceți astfel de băi zilnic. Cel mai bine este să vă limitați la 2-3 ori pe săptămână timp de 1 lună, nu mai mult. În această perioadă de proceduri regulate, efectul va fi vizibil pentru toată lumea.
  2. Pentru ca rezultatul băii cu bicarbonat de sodiu să fie și mai mare, puteți curăța mecanic călcâiele și picioarele folosind o perie dură, piatră ponce sau o pila care va curăța stratul mort superior al pielii.
  3. După ce ați făcut o baie cu adăugarea de bicarbonat de sodiu, trebuie doar să vă ștergeți picioarele uscate și să vă hidratați cu o cremă hrănitoare specială. Nu trebuie să purtați pantofi după îmbăiere. Este foarte important ca pielea să respire după procedură. Cel mai bine este să faceți o baie cu bicarbonat de sodiu înainte de culcare.
  4. După o baie cu bicarbonat de sodiu , folosiți un prosop special doar pentru picioare și purtați șosete respirabile din bumbac.
  5. Un duș de contrast după o baie caldă tonifică picioarele, ameliorează stresul și oboseala și îmbunătățește circulația sângelui.

 

Sursa

Sursa
Categorii