Pizza si Paste

Bucătarii profesioniști cunosc foarte multe trucuri. De ce să nu mai arunci în chiuvetă apa în care fierbi pastele?

 

 

 

Bucătarii profesioniști cunosc foarte multe trucuri. Trucuri care fac ca mâncarea de la restaurant să nu semene mai deloc cu aceea pregătită de noi acasă – chiar dacă, la prima vedere, folosim aceleași ingrediente.

Un exemplu de preparat care nu iese niciodată acasă ca la restaurant… pastele. Punem pariu că nu te-ai fi gândit niciodată că nu o tehnică de excepție conferă un gust spectaculos chiar și celei mai banale rețete de paste, ci un extra-ingredient mai mult decât banal – apa în care ai fiert pastele.

Specialiștii spun că apa în care fierbi pastele nu trebuie în nici un caz aruncată în chiuvetă, așa cum fac majoritatea gospodinelor. Acea apă, numită de bucătari ”lichidul auriu”, este un ingredient care schimbă complet gustul pastelor. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta, așa-i?

Loading...

Se pare că ”lichidul auriu” se poate transforma într-un minunat sos pentru paste care oferă o savoare unică, savoare ce nu poate fi înlocuită de niciun alt ingredient.

În timpul procesului de fierbere, se elimină amidonul din paste și se ”murdărește” apa, devine tulbure. Totuși, această apă are un rol important pentru a obține o farfurie de paste cu sos. Dacă amesteci ”lichidul auriu” cu restul ingredientelor pentru sos, printre care și uleiul, vei obține un rezultat omogen, dens, ca gust și ca aspect deopotrivă, scrie divahair.ro.

 Sursa
Categorii