Povesti de viata

Câinele a venit în fața casei lor și s-a prăbușit la ușă, apoi au văzut că avea un bilet legat la gât. Imediat cum l-au citit au alergat la telefon. Ce se întâmplase nu credeau că e posibil

 

 

Louie este un câine care trăiește cu stăpânii lui în Noua Zeelandă. A fost mereu un câine curios și a plecat dintotdeauna să caute aventuri în apropierea casei familiei lui, dar mereu s-a întors acasă.

Cu cât a îmbătrânit mai mult, cu atât mai scurte au devenit aventurile sale. Astăzi are aproape 12 ani și mai mult stă pe acasă. Însă, recent, ceva i-a îngrijorat pe stăpânii lui Louie: câinele a dispărut. Marolyn Diver este fiica stăpânei câinelui și venise la părinți în vizită în ziua în care animalul a dispărut: ,,Mama era puțin cam nervoasă fiindcă crezuse că nu mai pleca singur la plimbare. Se temea că uitase unde îi era casa”, a declarat tânăra.

l1-1Dar în curând familia și-a dat seama că aceasta nu era una dintre plimbările obișnuite ale câinelui. În acea seară, Louie s-a întors în cele din urmă. Familia a răsuflat ușurată, dar apoi au observat că cineva atașase de gâtul lui un bilet. Prima dată s-au îngrijorat, oare câinele supărase pe cineva? Louie se prăbușise pe jos, era evident epuizat. Avusese o zi lungă. Familiei îi era teamă că cineva îl rănise, dar după ce au citit biletul, au fost uimiți!

Pe bilet scria: ,,Louie este eroul zilei. M-a condus la Maddy care era blocată sub o grămadă de crengi. Mulțumesc și noroc! Rob”

Rob era un fermier care locuia prin apropiere, familia știa că el are un câine, pe nume Maddy, cu care Louie era bun prieten, cei doi se jucau mereu împreună. Se pare că Maddy dispăruse de acasă de o zi întreagă, iar Rob nu o găsea. Rob plecase o vreme de acasă cu treabă, dar când s-a întors, Louie îl aștepta și a insistat ca Rob să îl urmeze.

Rob l-a urmat pe patruped care l-a condus la o grămadă de crengi sub care era blocat Maddy. Apoi, Louie l-a ajutat pe Rob să îl scoată pe câine de acolo, săpând, de aceea era Louie atât de obosit. Îndată ce Maddy a fost liber, cei doi au alergat la un lac din apropiere și s-au răcorit.

Atunci Rob i-a atașat biletul la gât câinelui, pentru a-i anunța pe stăpânii săi ce faptă uriașă făcuse odrasla lor. Stăpânii au fost tare mândri de fapta lui, dar erau îngrijorați că efortul fusese prea mult anii săi.

Din fericire câinele a supraviețuit nopții, dar era încă epuizat. De îndată ce a văzut-o pe Maddy, însă, totul s-a schimbat, a devenit mult mai fericit și mai relaxat. Fără el Maddy ar fi murit pentru că nimeni nu știa unde era.

Această poveste frumoasă ne arată cât de valoroase sunt animalele de companie, și ce suflete și gesturi frumoase și umane se pot ascunde în spatele lor!

 

Sursa: All for Romania
Categorii