Sfaturi utile

Care sunt greșelile de neiertat în cuplu și ce spun specialiștii

 

 

 

 

Toate cuplurile trec prin bune și prin rele în timpul relației, iar o asemenea legătură vine la pachet și cu anumite greșeli pe care cei doi le fac. Iată care sunt greșelile care sunt de neiertat într-un cuplu și cum le poți evita:

În primul rând, cele mai multe cupluri spun că nu ar putea ierta o infidelitate. Fie că este vorba despre bărbat sau despre femeie, aflarea despre o aventură destabilizează cuplul. Acest eveniment se poate întâmpla și în la începutul relației, dar și după mai mulți ani de relație, iar atunci este cu atât mai greu.

Cele mai multe persoane preferă să pună punct relației, deoarece se gândesc la faptul că, dacă s-a întâmplat o dată, se va mai întâmpla și altă dată.

Loading...

Specialiștii recomandă ca cei doi parteneri să vorbească mai des despre lucrurile care îi nemulțumesc la celălalt. Timpul liber ar trebui să fie momentul în care cei doi petrec momente împreună, își fac timp unul pentru celălalt, se ascultă și se sfătuiesc. Chiar și apariția copiilor în familie trebuie să le permită celor doi să aibă momente în doi, în care să își poată mărturisi sentimentele.

În caz contrar, se poate ajunge la infidelitate și totul se poate destrăma. Dacă cei doi vor să își mai ofere o șansă, specialiștii recomandă terapia de cuplu, în care cei doi să discute cu un specialist despre problemele pe care le au.

Ultima dintre greșeli este și cea mai periculoasă pentru cei doi

De asemenea, multe cupluri nu își pot ierta anumite obiceiuri care dăunează relației. Consumul de alcool, de substanțe interzise și alte vicii pot afecta cuplul. Intervin o mulțime de discuții între cei doi, iar acele vicii pot duce la despărțirea celor doi. Acceptarea faptului că unul dintre cei doi are probleme poate salva relația.

Persoana în cauză trebuie să apeleze și la ajutor specializat, deoarece relația se poate eroda rapid.

Nici violența nu trebuie să fie uitată, deoarece reprezintă o problemă în multe cupluri și nu poate fi iertată niciodată. De obicei, femeile au de suferit, însă sunt și bărbați care sunt victime ale acestei probleme.

 

 Sursa
Categorii