Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Casuta Din Turta Dulce

 

 

casuta-din-turta-dulce

 

 

Poti face alaturi de copiii tai ceva minunat: o casuta din turta dulce! Implica-i in prepararea acestui desert deosebit si veti petrece o zi minunata!

 

Ingrediente:

– 200 grame de unt

– o cana de zahar brun

– o lingura de zeama de lamaie

– o jumatate de cana de melasa

– 2 oua

– 700 grame faina

– praf de copt

– o lingurita de scortiosara

–  o lingurita de nucsoara

– 6 albusuri

– 2 cani de zahar pudra

 

Mod de preparare:

In prima faza se taie sabloane din carton pentru peretii si acoperisul casei.

Intr-un vas mare se bat untul si zaharul pana ce rezulta o crema pufoasa. Se adauga zeama de lamaie si melasa. Se bat si ouale unul cate unul, iar apoi se cern deasupra faina, praful de copt, scortisoara si nucsoara.

Se formeaza un aluat omogen care se lasa in frigider, invelit in folie de plastic, aproximativ o ora.

Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se imparte in 6 bucati, 2 putin mai mari decat toate celelalte. Se intind bucatile de aluat pe o suprafata, apoi se aseaza sabloanele peste si se taie cu un cutit fin dupa forma lor: cele mai mici pentru pereti, iar cele mari pentru acoperis. Din marginile de aluat care raman se fac 2 triunghiuri mici pentru celelalte doua laterale ale acoperisului.

Se transfera foile pe o tava unsa cu unt (daca nu va incap toate pe o tava, coaceti in mai multe randuri). Coaceti-le la 175 de grade timp de 10 minute. Dupa ce le-ati scos din cuptor, lasati foile in tavi cateva minute pentru a se odihni, iar apoi depozitati-le intr-un loc racoros peste noapte, ca sa se intareasca.

Pentru glazura se bat albusurile foarte bine si treptat se adauga zaharul pudra. Compozitia trebuie sa fie foarte ferma si fina. Se lipesc peretii casutei cu glazura, iar cu restul care ramane se decoreaza.Puteti folosi cateva picaturi de colorant alimentar, pentru a obtine mai multe culori (in cazul acesta trebuie sa impartiti glazura in mai multe portii, una pentru fiecare culoare). O mai puteti decora si cu bomboane sau jeleuri.

 

Pofta buna!

 

Sursa:Craciun




Categorii