Remedii naturiste

Cataplasmele cu ghimbir, un remediu eficient pentru durerile articulare si reumatism

 

 

Vei fi uimit, când vei afla din ce este făcut acest covor.  Arta florala si multa imaginație!

 

Ghimbirul este o rădăcină naturală care are proprietăți antiinflamatorii. Chinezii folosesc ghimbirul de mii de ani pentru ameliorarea durerii. Ghimbirul poate ajuta la ameliorarea artritei, durerii musculare și a durerilor de cap, stimulând în același timp fluxul sanguin. Ceaiul de ghimbir face minuni şi în ceea ce priveşte sănătatea articulaţiilor, prevenind mult temuta artrită reumatoidă. Substanţele chimice din ghimbir ţin în frâu enzimele COX-1 şi COX-2, responsabile de apariţia inflamaţiilor în organism. De asemenea, aceste substanţe pot fi utile în tratarea migrenelor, a osteoartritei, a durerilor de spate sau a crampelor musculare.

Mare grijă însă la consumul de ghimbir în combinaţie cu medicamente non-steoridiene, deoarece există riscul crescut de sângerări şi alte efecte adverse. Şi crampele menstruale îşi găsesc rezolvarea în ceaiul de ghimbir. Şi nici măcare nu trebuie să-l bei. Este demonstrat ştiinţific că o compresă îmbibată în ceai de ghimbir şi aplicată pe regiunea inferioară a abdomenului poate ameliora durerile şi relaxează musculatura. Există multe modalități de a folosi ghimbirul pentru beneficiile sale de sănătate, cum ar fi încorporarea sa în alimentația zilnică și chiar puteți bea suc de ghimbir în fiecare dimineață. Un mod despre care probabil nu ați auzit este numit presa de ghimbir.

Ce este cataplasma cu ghimbir și cum o puteți prepara? Această soluție naturală, cunoscută sub numele de presă de ghimbir, este eficientă în vindecarea și relaxarea durerilor cauzate de venele umflate, mușchii inflamați, entorse și chiar reumatism. Oferă o senzație de ardere la cald, dar acest lucru nu trebuie să vă îngrijoreze, deoarece înseamnă că soluția funcționează. Presa de ghimbir va pătrunde adânc în piele și va viza sursa durerii, eliminând astfel discomfortul pe care îl simțiți. Pentru a face presa de ghimbir, veți avea nevoie de următoarele: O rădăcină de ghimbir; Două linguri de sare de mare grunjoasă; Patru căței de usturoi

Odată ce aceste trei ingrediente de mai sus sunt gata, iată instrucțiunile pentru realizarea presei: În primul rând, zbrobiți ghimbirul și asigurați-vă că este bine sfărâmat. Îndepărtați coaja usturoiului. Într-un castron, adăugați cele trei ingrediente împreună. Se amestecă foarte bine folosind un mojar cu pistil, până când aveți un amestec măcinat. Apoi, veți avea nevoie de o folie de plastic. Asigurați-vă că este curată. Luați amestecul de ghimbir, sare și usturoi și puneți-l în pelicula de plastic. Poziționați cu atenție folia cu amestecul pe zona care vă provoacă durere. Pentru a evita căderea amestecului, folosiți orice fel de bandă pentru a asigura laturile.

Utilizați un bandaj pentru împachetarea în jurul zonei afectate. Acest lucru va asigura și mai mult amestecul sub formă de pulbere. Faceți asta chiar dacă nu aveți planuri de a fi activ toată ziua. Se recomandă să lăsați cataplasma de ghimbir pe zonă timp de aproximativ șase ore. Rețineți că presa de ghimbir nu este recomandată pentru a fi folosită pe răni deschise. Utilizați-l numai pentru dureri articulare și altele asemănătoare. Ghimbirul este un remediu incredibil de la Mama Natură. Are un total de 12 compuși care pot lupta împotriva inflamației, inclusiv inflamația cauzată de enzima Coz-2. Ghimbirul poate, de asemenea, reduce receptorii de durere în creier și poate chiar să diminueze sensibilitatea, făcând-o la fel de eficace ca medicamentele, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, fără efecte secundare, în special pentru utilizarea pe termen lung.

 

 Sursa
Categorii