Sfaturi utile

Ce alimente devin daunatoare cand sunt reincalzite

Ce alimente devin daunatoare cand sunt reincalzite

 

Expertii in nutritie avertizeaza ca nu toate alimentele din dieta noastra zilnica pot fi reincalzite .

O astfel de mancare nu numai ca isi pierde proprietatile benefice si nutritive, dar poate si dauna organismului nostru.

Nu reincalziti niciodata feluri de mancare pe baza de oua.

Loading...

Nu numai ca isi pierd rapid toate proprietatile utile, dar dobandesc si proprietati daunatoare datorita aparitiei substantelor cancerigene si toxice.

Mancarurile cu adaos de telina nu sunt doar gustoase, ci si sanatoase. Cu toate acestea, cu tratament termic repetat, unele elemente continute de telina isi schimba structura si devin cancerigene.

Solutie: Multe supe crema pe baza de telina sunt gustoase si reci.

Spanacul este indispensabil in alimentatia persoanelor care adera la principiile unei alimentatii sanatoase.

Cu toate acestea, cu incalzirea repetata, nitratii care pot fi continuti in frunzele lor sunt transformati in nitriti si nitrozamine. Acestea din urma afecteaza negativ fermentatia si digestia gastrica.

Cartofii supraincalziti isi pierd atat gustul, cat si sanatatea. Ei pot provoca botulism daca sunt depozitati necorespunzator la temperatura camerei si inveliti in folie, spun nutritionistii.

Mananca tocana si piure imediat dupa gatire. Daca au ramas cartofi fierti, poti face din ei salate gustoase si consistente sau supe reci.

Reincalzirea carnii de pui nu este recomandata, deoarece astfel de actiuni modifica structura proteinelor si acest lucru poate afecta negativ digestia, ingreunand digerarea carnii.

Astfel de alimente pot cauza probleme la nivelul tractului gastrointestinal si pot creste riscul de gastrita.

Din resturile de pui fiert sau prajit, cotlet si fripturi, puteti gati salate sau sandvisuri delicioase.

Sfecla rosie este un produs unic care nu isi pierde proprietatile benefice in timpul tratamentului termic primar, precum rosiile. Dar incalzirea repetata inrautateste semnificativ proprietatile benefice ale acesteia.

Pentru a profita la maximum de aceasta leguma sanatoasa, adaugati sfecla rosie fiarta in salate si sfecla rosie cruda la o varietate de smoothie-uri.

Spanac cu lapte si usturoi - Bunătăți din bucătăria Gicuței




Categorii