Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Ce alimente îţi pot aduce noroc în Noaptea dintre Ani

 

 

 

Imagini pentru Ce alimente îţi aduc noroc în Noaptea dintre Ani

 

 

Majoritatea oamenilor au mici ritualuri pentru a atrage norocul. La toate aceste traditii, tot mai multi oameni acorda o mare importanta la alimentele pe care le pun pe masa, deoarece se crede ca ele poate aduce noroc. Iata ce alimente ar trebui sa fie prezente pe masa dvs de Anul Nou:

 

Imagine similară

Legume

Putem gasi diverse legume pe piata pe tot parcursul anului, insa se crede ca legumele cu frunze verzi pot aduce noroc daca le mancati in prima zi a noului an. Verdele este un simbol de sanatate, astfel incat se crede ca va ajuta sa fiti mai sanatosi in noul an. Culoarea si forma unora din legumele cu frunze verzi sunt asemanatoare cu cel al banilor, ceea ce le face una dintre principalele alimente de pe masa festiva in SUA, Danemarca si Germania.

Leguminoase

Se crede ca boabele de fasole si cele de mazare aduc noroc. In mod traditional in America aceste leguminoase sunt mereu prezente pe masa festiva.

Loading...

Rodie

Rodia este un fruct foarte delicios si sanatos, fiind un simbol al fertilitatii. Prin urmare, acele cupluri care doresc sa aiba un copil, trebuie sa-l consume in prima zi a noului an.

Carne de porc

Desi mereu este prezenta pe masa de Anul Nou, carnea de porc gatita in diferite feluri de mancare este un simbol al succesului si progresului in viata. Deoarece carnea este bogata in grasimi, ea este parte a meniului festiv de Anul Nou in Cuba, Spania, Ungaria, Suedia, Germania si altele.

Struguri

In tari precum Spania, Portugalia, Mexic si Peru la miezul noptii de Anul Nou, toata lumea ar trebui sa manance 12 boabe de struguri pentru a avea noroc si sanatate pe tot parcursul anului. Se crede ca gustul fiecarei boabe prezice cum va fi fiecare luna a anului.

Linte

Lintea este considerata un simbol al bogatiei si prosperitatii economice. Boabele mici de linte in timpul gatirii isi maresc dimensiunea. In Italia si Germania, de Anul Nou se gateste intotdeauna linte ca garnitura pentru carne.

Taitei

Conform traditiei japoneze, taiteii simbolizeaza longevitate. De aceea, japonezii cred ca daca mananca taitei vor trai mai mult. Acestia pregatesc de Anul Nou o supa in care pune in mod necesar taitei.

Peste

Solzii de peste argintii, in multe traditii din intreaga lume sunt un simbol al bunastarii. Pestele este consumat de Anul Nou in multe tari europene, cum ar fi Polonia, Italia, Danemarca. In unele zone din Germania este pregatit crap si fiecare familie isi pune cativa solzi in buzunar sau in geanta pentru noroc.

 

Imagini pentru новогодний стол в россии

 

Sursa: bewoman.ro.
Categorii