Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Ce semnifică, de fapt, coronița de Crăciun!

 

 

 

 

În preajma marii sărbători a Nașterii Domnului toată lumea are la uși și ferestre o superbă coroniță de Crăciun împodobită cu fundițe roșii, globuri sau alte obiecte simbolice.

DAR OARE CÂTĂ LUME ȘTIE CE SEMNIFICĂ CORONIȚA DE CRĂCIUN?

Culoarea roșie nu trebuie să lipsească din decorațiune

Simboluri străvechi, coroanele din crengi de copaci provin de pe vremea romanilor, aceștia fiind cei care purtau coroanele de laur pentru a arăta cât de victorioși și făloși sunt.

La rândul grecii, au asociat coronițele din crengi de dafin cu eroii și zeii. Mai mult decât atât, coroanele din crengi sau frunze, mai ales din crengi de brad, au fost puse de vechile triburi germanice pe mesele festive, în interiorul acestora punând lumânări aprinse.

Potrivit specialiștilor, forma rotunda a coroniței este asociată cu infinitul și cu prezența Divinității în jurul oamenilor, reprezentând totodată și speranța într-o viață mai bună.

Potrivit tradiției, din coronița de Crăciun nu trebuie niciodată să lipsească culoarea roșie și nici verdele, simboluri ale vieții, credinței și sacrificiului. Nu în ultimul rând, lumânările care se aprindeau în coroniță anticipau nașterea Domnului și bucuria pe care o aduce Nașterea Mântuitorului.
Categorii