Aperitive si Gustari

Ce sunt firele albe care se desprind cand decojim banana

 

 

 

Bananele se numara printre cele mai consumate fructe de catre romani. Sunt recomandate cand simtim ca avem febra si contin magneziu, mineral esential cand ne simtim slabiti. Daca ar fi ceva care sa se ne supere cand mancam banane ar fi firele albe care se desprind atunci cand le decojim. Specialistii sustin ca acelea au rolul lor.

Doctorul Nicholas D. Gillitt, doctor in nutritie la Dole Nutrition Institute a declarat pentru site-ul huffingtnonpost.com ca ele se numesc floem (tesut liberian) si fara aceste fire albe nu ar exista bananele.

„In general, toate partile fructelor sunt bune de consum. Mancam coaja de la mere, pere, struguri, asa ca am putea manca si coaja bananelor fara probleme, incluzand si tesutul liberian. Nu exista nicio dovada ca ne-ar putea face rau”, a spus Gillitt.

Exista si soiuri de banane care nu au aceste fire albe, dar acestea sunt produse prin inginerii genetice. „Tesutul liberian este necesar pentru ca ajuta la distribuirea nutrientilor uniform de-a lungul fructului. Banii din cecetare trebuie sa mearga mai mult spre gasirea unor solutii pentru eradicarea bolilor care ataca bananierii si care pot duce la eradicarea speciei”, a mai spus nutritionistul american.

 

Ce se intampla daca le mananci coapte?

14 cercetatorii americani au aflat ce se intampla daca mananci banane coapte. Acestia sustin ca bananele pot preveni o serie de afectiuni, printre care si cancerul.

Cand vine vorba despre consumul de banane, nutritionistii se impart in doua tabere. O parte sustine ca bananele sunt benefice pentru sanatate si nu ingrasa, iar cealalta spune ca au un continut ridicat de calorii si sunt periculoase in curele de slabire.

 

Sursa 




Categorii