Sarbatoarea Pastelui

Cea mai bună rețetă de Pască, fără blat – Se face rapid si cu ingrediente puține

 

 

 

 

Suntem în Postul Paştelui, iar gospodinele deja se pregătesc pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, cu cele mai bune bucate.

Aşadar, deschideţi carneţelul magic de preperate şi notaţi cea mai bună reţetă de Pască: rapidă, fără aluat şi delicioasă.

 

Ingrediente:

5 ouă
8 linguri zahăr
600 game brânză de vaci grasă
100 game stafide inmuiate în apă călduţă
1 fiolă esenţă de rom
2 fiole esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
1 plic praf de copt (10 grame)
2 linguri zeamă de lămâie
5 linguri făină

 

Mod de preparare:

Stafidele le punem în apa călduţă circa 3 ore, după care le punem în rom. Mixăm gălbenuşurile împreună cu zahărul, brânza de vaci, coaja rasă de lămâie şi esenţa de vanilie. Pentru a obţine o textură fină, putem folosi mixerul vertical.

Adăugăm apoi stafidele scurse de rom, amestecănd cu ajutorul unei linguri praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâi. Făina o cernem peste compoziţia de brânză şi o încorporăm , amestecând tot cu lingura. La final adăugăm albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Omogenizăm şi întindem compoziţia într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt.

Coacem pasca în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius circa 15-20 minute, apoi scădem temperatura la 160 grade Celsius, circa 35-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lăsăm să se răcească, apoi ornăm cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

 Sursa
Categorii